Baltimore: The Cult Of The Red King #5

Το πιο χαοτικό installment της σειράς έφτασε στο τέλος του!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Baltimore: The Cult Of The Red King #5

WritersMike Mignola, Christopher GoldenArtistPeter BergtingPublisherDark Horse Comics

Το πιο χαοτικό installment της σειράς BALTIMORE έφτασε στο τέλος του, με τον Bergting να έχει πάρει τον αέρα του universe και τους δημιουργούς, Mike Mignola και Christopher Golden, να προσεγγίζουν πιθανώς κάποιο συμπέρασμα. Ο Baltimore δεν είναι πια ο μοναχικός ήρωας που γνωρίσαμε στο παρελθόν, πράγμα που σημαίνει ότι έχει και πολύ περισσότερα να χάσει. Ο κεντρικός χαρακτήρας και η συντροφιά του, κυνηγημένοι από τον όχλο που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των μαγισσών στο ένα στρατόπεδο και από τα απαίσια (Ringwraiths/ Dementors…) φαντάσματα στο άλλο, δίνουν μία (για πολλούς) τελική και άνιση μάχη.

Όλο το arc οδηγούσε σε μια κορύφωση πάνω από την όποια casual συνάντηση με το βαμπίρ Haigus, (ή κάποια τυχαία μάγισσα) και φτάνοντας σε αυτή, ο κεντρικός χαρακτήρας είναι πιο τρωτός από ποτέ, και οι απειλές που αντιμετωπίζει πιο cool και τρομακτικές. Ίσως το The Cult Of The Red King #5 να είναι ένα από τα καλύτερα τεύχη του BALTIMORE, to date, με υπέροχο artwork και πολύ δυνατές, δραματικές στιγμές.