2000AD Prog 1950

Νέο jumping on point για την ιστορική ανθολογία
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

2000AD Prog 1950

WritersJohn Wagner, Pat Mills, Ian Edginton, Peter MilliganArtistsColin MacNeil, Leigh Gallagher, Inj Culbard, Jim McCarthy, Rufus DaygloPublisherRebellion

Νέο jumping on point για το 2000AD, που διανύει μια πολύ καλή χρονιά. Ξεκινάμε με το εξαιρετικό δίδυμο John Wagner και Colin McNeil, στο JUDGE DREDD: SERIAL SERIAL. H ποιότητα της ιστορίας είναι δεδομένη από το δημιουργικό δίδυμο και αποτελεί μάλλον την κορυφαία στιγμή του τεύχους (ο Chris Blythe δημιουργεί καλή ατμόσφαιρα με τα χρώματα). Μου φαίνεται πως πλησιάζει ο καιρός που ο Wagner θα χρειαστεί να κάνει κάτι μεγάλο για να προχωρήσει την ιστορία του Dredd και της πόλης του. Ακόμη και αν αυτό δε γίνει σε αυτό το storyline, όπου επανεμφανίζεται ο μεγαλοφυής ψυχοπαθής P.J. Maybe, δεν αποκλείω να μπουν εδώ βάσεις για κάτι μεγαλύτερο. To clockpunk BRASS SUN επιστρέφει και αυτό, με τους ήρωες του να βρίσκονται σε μια δύσκολη συγκυρία. Όπως πάντα, ο Ian Edginton ξεκινά καλά και όπως πάντα είμαι σίγουρος πως θα τον χάσω εντελώς μετά από 2-3 επεισόδια. Ευτυχώς το artwork του Inj Culbard είναι καθαρό και ευανάγνωστο.

Οι δύο ασπρόμαυρες ιστορίες έχουν ένα κοινό θέμα, με τους ήρωες παροπλισμένους κάποια χρόνια αφού τέλειωσαν οι προηγούμενες περιπέτειες τους, να αναγκάζονται ξαφνικά να αναλάβουν εκ νέου δράση (τι πρωτότυπο!). Βέβαια, στο DEFOE, βρισκόμαστε στον 17ο Αιώνα και τα zombies (λάθος, εννοούσα τα reeks) ξανασηκώνονται από τους τάφους τους, ενώ στο BAD COMPANY, ο sci-fi πόλεμος με τους Krool μοιάζει να μην έχει τελειώσει και η ομάδα, που πλέον αποτελείται από βετεράνους, ετοιμάζεται να ξαναβρεθεί. Το καλύτερο στοιχείο και στις δύο περιπτώσεις είναι το artwork, με τον Gallagher στο DEFOE να θυμίζει κάτι ανάμεσα σε Bernie Wrightson και John Ridgway, και τους Dayglo και ΜcCarthy να αποτίουν φόρο τιμής στον Brett Ewins.