I Hate Fairyland #1

Καρτουνίστικο και πολύχρωμο gore

Μία ωραία πρωία, η ηρωίδα μας, Gertrude, έπαιζε με τις κουκλίτσες και τα αρκουδάκια της ανέμελα στο δωμάτιό της. Και ως ένα κοριτσάκι που συνεχώς βομβαρδίζεται με ροζ μπλουζάκια και πρίγκηπες, ήθελε και εκείνη με τη σειρά της να πάρει μία γεύση από αυτή τη γλυκιά ζωή.

Και ξαφνικά τη ρουφάει μία τρύπα και μεταφέρεται στη δική της Χώρα των Θαυμάτων, τη Fairyland. Κάνοντας, όμως, μία άσχημη (πάρα πολύ άσχημη) προσγείωση δε φαίνεται και τόσο χαρούμενη που επιτέλους, βλέπει μία πραγματική μαγική βασίλισσα και ό,τι λογής πλασματάκια μπορούσε να φανταστεί. Δε φαίνεται να θέλει να μείνει να πιουν όλοι μαζί τσάι, και έτσι της δίνουν οδηγίες, έναν χάρτη και έναν βοηθό ώστε να καταφέρει να γυρίσει πίσω στο σπίτι της και στην οικογένειά της.

Και αυτό το ταξίδι κράτησε 27 ολόκληρα χρόνια και όσο περνάει ο καιρός η ψυχική υγεία της Gertrude γίνεται ακόμα πιο χειρότερη. Δεν είναι και εύκολο να είσαι παγιδευμένη σε έναν φανταστικό κόσμο στο σώμα ενός επτάχρονου με ένα τζιτζίκι για συντροφιά – ο Larrigon Wentsworth III υποθέτω πως είναι τζιτζίκι. Με αυτόν τον τρόπο θα μπούμε και εμείς στην (πλέον) καθημερινότητα της Gertrude και θα παρακολουθήσουμε τις περιπέτειες της στην Fairyland.

ihatefairyland11

Ερχόμαστε, λοιπόν, να παρακολουθήσουμε την μαύρη πλευρά των παραμυθιών και του ροζ κόσμου με νεράιδες και μονόκερους. Ο Skotie Young (ROCKET RACCOON, WIZARD OF OZ) εισάγει σε ένα φαινομενικά αθώο comic την έννοια του gore, και μάλιστα με την καλύτερη μορφή της. Μέσα από το χαρακτηριστικό του καρτουνίστικο στυλ με γλυκούληδες χαρακτήρες και ζωηρά χρώματα, δημιουργεί εικόνες και σκηνικά απολύτου χάους και αιματηρής κόλασης – εντάξει εδώ ίσως να υπερβάλω λίγο.

Αλλά και πάλι από μόνη της η ιστορία είναι όσο πιο “τρομαχτική” μπορεί να είναι μία ιστορία αυτού του είδους. Ακόμη με το χιούμορ, με το οποίο έχει όλο το comic, σε κάθε σελίδα, σε κάθε frame, εξισορροπεί λίγο τη μαυρίλα που θέλει να αποδώσει.

Με λίγα λόγια είναι μία ελαφριά κωμωδιούλα αλλά με μία τροπή, που προσωπικά, τη θεωρώ πολύ ενδιαφέρουσα. Κάτι χαλαρό για να περάσει η ώρα σας.