Saints #1

Υπέροχο artwork και "ιδιαίτερο" story

Πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε το review, αφιερώστε λίγα δευτερόλεπτα για να θαυμάσετε το πανέμορφο εξώφυλλο του SAINTS. Seriously, πως γίνεται να το προσπεράσεις;

Βέβαια, εκεί που πείστηκα να διαβάσω το comic, ήταν στο ξεφύλλισμα. Yeap, το artwork του εξωφύλλου συμβαδίζει απόλυτα και με το περιεχόμενο! Γιατί, καλώς ή κακώς, είναι μεγάλες οι πιθανότητες για epic disappointment όταν υπάρχει τελείως “ασύνδετο” artwork στο cover. Για αυτό o Benjamin Mackey παίρνει Α+ σε αυτόν τομέα, έχοντας κάνει εξαιρετική δουλειά και εντός του comic. Οι χαρακτήρες έχουν έναν αρκετά ιδιαίτερο σχεδιασμό, περισσότερο καρτουνίστικο, (με την indie και ταυτόχρονα sexy έννοια, φυσικά), ενώ το coloring είναι πλακάτο και τελείως digital, χωρίς πολλά-πολλά, και φαίνεται απλό αλλά ταυτόχρονα τόσο γεμάτο. Σε συνδυασμό με ωραία layouts στις σελίδες, καταφέρνει να βγάλει ένα πραγματικά αψεγάδιαστο οπτικό αποτέλεσμα, έχοντας δώσει στο comic ένα αρκετά ιδιαίτερο και προσωπικό ύφος.

Ας δούμε και λίγο το story. Το SAINTS μας διηγείται την ιστορία του Monster Blaise, ενός αρκετά περίεργου τύπου με κάποια special (healing?) abilities. Ο Blaise βλέπει συνέχεια ένα περίεργο όνειρο, και κατά περίεργο τρόπο, οι άλλοι δύο που βλέπει στο όνειρο του καταλήγουν μαζί του και στην πραγματικότητα. Kαι αυτοί έχουν κάποια περίεργα abilities και βλέπουν παράξενα πράγματα, όπως κι ο Blaise, άρα το μόνο που μένει είναι να δούμε γιατί έχουν συναντηθεί οι δρόμοι τους.

Untitled-1

Το comic έχει ξεκάθαρα θρησκευτική θεματική βάση. Και από τον τίτλο, αλλά και μέσα από τις σελίδες, φαίνεται ότι θα μπλεχτούν Άγιοι, Άγγελοι, ίσως κι ο Θεός ο ίδιος. Επίσης, τα όνειρα που βλέπει ο Blaise έχουν μία χρυσή υφή (ναι, σαν να είναι περασμένα με δύο χέρια από άγιο φως)! Βέβαια, όταν όλα αυτά συνδέονται με underground σκηνικά με Slipknot-like μπαντούλα με ουρολάγνο drummer, έναν τοξότη με ροζ πουκαμισάκι και χρυσά βέλη, κομμένα κεφάλια και βασανιστήρια, νομίζω ότι το αποτέλεσμα έχει ένα αρκετά μοναδικό feeling, που ξεφεύγει αρκετά από τα συνηθισμένα.

Το τευχάκι μου άρεσε πάρα πολύ. Το artwork με εντυπωσίασε, ενώ το story, αν και φαίνεται να πατάει σε ένα αρκετά cheesy theme, νομίζω ότι έχει πάρει την σωστή κατεύθυνση για να πει κάτι αρκετά ιδιαίτερο.  Το δεύτερο τεύχος βγαίνει στις 4 Νοεμβρίου, οπότε προλαβαίνετε άνετα να διαβάσατε το πρώτο μέχρι τότε.