Age Of Apocalypse #5

Το τέλος μιας χορταστικής 'what if' ιστορίας
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Age Of Apocalypse #5

WriterFabian NiciezaArtistIban CoelloPublisherMarvel Comics

Ένα ακόμη από τα tie-ins του SECRET WARS με πρωταγωνιστές τους X-Men, έφτασε στο τέλος του. Κι όσο κι αν το νέο αυτό AGE OF APOCALYPSE δεν κατόρθωσε να προσφέρει κάτι νέο στην ανάμνησή μας από το αυθεντικό ΑοΑ, αποτέλεσε μια ικανοποιητική και διασκεδαστική “what if” ιστορία – και, μάλιστα, από τον writer που ευθύνεται για τον κόσμο του Apocalypse.

Το τελευταίο τεύχος ξεκινά λίγο μετά τον θάνατο του Apocalypse, αναγκάζοντας τον Fabien Nicieza να σκαρφιστεί ένα νέο villain, τόσο δυνατό, ώστε να δικαιολογεί την παρουσία του στο endgame ενός τίτλου που φέρει το όνομα κάποιου άλλου. Και ο villain αυτός είναι ο Dr. Nemesis, o οποίος έχει αποκτήσει τις δυνάμεις περίπου τριακοσίων μεταλλαγμένων! Οι μάχες, λοιπόν, είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές σε αυτό το τεύχος (αν και σε σημεία υπερβολικά μονόπλευρες – ρωτήστε τους Logan και Creed), ενώ ο Iban Coellο, αφού πούλησε την ψυχή του στον διάβολο, για να κατορθώσει να αντιγράψει τόσο πιστά την αισθητική του αρχικού AoA, μας χαρίζει όχι μόνο την ευκαιρία να δούμε τις παραπάνω επικές μάχες, αλλά και να ρίξουμε μια ματιά στο εσωτερικό του μυαλού της Phoenix – μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Γενικότερα, πάντως, και με αφορμή το μάλλον απότομο τέλος, η συγκεκριμένη ιστορία έμοιαζε σα να ήθελε λίγο περισσότερο χώρο για να αναπνεύσει. Αλλά παράλληλα ήταν χορταστική όσο καμία άλλη από αυτές που είδαμε, με αφορμή το SECRET WARS.