One Punch Man S01E01

The Strongest Man
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

One Punch Man

Season/EpisodeS01E01 WriterTomohiro Suzuki DirectorNatsume Shingo CastMakoto Furukawa, Kaito Ishikawa NetworksDaisuki, Neon Alley

“Fear, tension, joy, anger, I feel none of them anymore. In exchange for power, maybe I’ve lost something that is essential to be human?”

Αν πιστέψατε ότι θα δείτε ένα τυπικό superhero anime, θα διαψευστείτε από την αρχή κιόλας, μια και ο Saitama είναι ένας μάλλον άσχημος, φαλακρός νεαρός, με παράξενο βλέμμα, που έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει κάθε αντίπαλο με έναν απλούστατο τρόπο: δίνοντας του μόνο μια γροθιά. Εχθρός της πόλης του, City Z, είναι τα μεταλλαγμένα τέρατα, που κατά καιρούς επιτίθενται στους κατοίκους και είναι αποτέλεσμα της μόλυνσης του περιβάλλοντος και των συχνών ανθρώπινων πειραμάτων.

Κινείται σε σατιρικό μοτίβο, με χιουμοριστική διάθεση, καθώς απομυθοποιεί τους superheroes και τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Άλλωστε, αυτή τη δουλειά ο Saitama την κάνει από χόμπι. Μάλιστα, βαριέται θανάσιμα να σκοτώνει τόσο εύκολα, γι’ αυτό αναζητάει συνεχώς κάποια μεγαλύτερη πρόκληση. Πέρα από τις καταπληκτικές σκηνές δράσης και τα ευφάνταστα τέρατα (εξαιρετική δουλειά στο character design από τον Kubota Chikashi), το anime μεταπηδά με ευκολία σε αρκετά συναισθηματικές σκηνές, παρουσιάζοντας τη μοναχικότητα του πρωταγωνιστή.

Η μουσική του Miyazaki Makoto είναι επίσης ένα από τα πλεονεκτήματα του νέου anime του Studio Madhouse (βασισμένο στο manga του Murata Yuusuke), που συνολικά είναι καλοδουλεμένο και πρωτότυπο, με επικές μάχες. Από τα καλύτερα της φετινής χρονιάς.