Ζώα Πολιτικά

Οι ατάκες που έκλεισαν το facebook του Αρκά
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ζώα Πολιτικά

Writer/ArtistΑρκάςPublisherΕκδόσεις Γράμματα

Από πέρσι, ξεκίνησαν να κυκλοφορούν, παράλληλα με τις συνεχιζόμενες σειρές του Αρκά (ΜΑΛΛΙ ΜΕ ΜΑΛΛΙ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΝΕΡΑ), αλμπουμάκια τσέπης, τα οποία ανήκουν στο line “Μικρή Σειρά”. Το πρώτο ήταν το ατακαδόρικο ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΕΣΤ;, το δεύτερο το ΖΕΥΓΑΡΙΑ, με πρωταγωνιστές μη αγαπημένα ζευγάρια, το οποίο θα έχει και sequel κάποια στιγμή με τίτλο ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ, και το τρίτο ήταν το ΘΗΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΑ, που σατιρίζει καυστικά τους δημοσιογράφους. Το κοινό που έχουν όλα αυτά τα αλμπουμάκια, είναι πως σχεδόν όλα όσα περιέχονται, έχουν ανέβει στη σελίδα facebook του Αρκά.

Πριν λίγο καιρό, λοιπόν, γύρω στα τέλη Ιουνίου, είχαν ανέβει κάποια, εν μέσω των πολιτικών εξελίξεων, τα οποία δέχτηκαν έντονες επιθέσεις (αρκετές από αυτές και προσωπικές), με αποτέλεσμα ο δημιουργός να κλείσει τη σελίδα του. Έγινε ένας χαμός, αρχίσαν τα hashtag “Free_Arkas” και “Je_Suis_Arkas” και ευτυχώς, λίγο μετά, επανήλθε η σελίδα, στην οποία ο Αρκάς συνεχίζει ακάθεκτος να ανεβάζει, μέχρι σήμερα, καυστικές γελοιογραφίες και στριπάκια.

Αυτά τα σκίτσα, που είχαν προκαλέσει όλον αυτό τον χαμό και μαρτυρούν μεγάλες αλήθειες, εμπεριέχονται στο ΖΩΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, το οποίο και προτείνεται ανεπιφύλακτα. Όχι μόνο για αυτά, αλλά για το σύνολο του περιεχομένου του, το οποίο το κάνει, ίσως, το πιο καυστικό της “Μικρής Σειράς”.