Τhe Walking Dead S06E04

Here’s Not Here
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

The Walking Dead

Season/EpisodeS06E04 WriterScott M. Gimple DirectorStephen Williams CastAndrew Lincoln, Norman Reedus, Lauren Cohan, Danai Gurira, Michael Cudlitz, Lennie James, Sonequa Martin-Green NetworkAMC

To γενικότερο ύφος αυτής της σεζόν παραμένει σταθερό, παρουσιάζοντάς μας, σε κάθε επεισόδιο, διαφορετικά γεγονότα που έχουν συμβεί ταυτόχρονα. Και μετά το σοκαριστικό (ή όχι; Τα internet βουίζουν) τέλος του προηγούμενου επεισοδίου, έρχεται ουσιαστικά η στιγμή για ένα επεισόδιο που αποτελείται από flashbacks και μας δείχνει την προσωπική διαδρομή του Morgan, που τον μεταμόρφωσε από τον τρελό του χωριού στον resident master of zen. Είναι από αυτά τα επεισόδια που χρησιμεύουν στο να καλύψουν κάποια κενά στην ιστορία της σειράς και τα οποία έρχονται πάντα στο πλέον ακατάλληλο σημείο, φρενάροντας βίαια τις εξελίξεις. Και όσο καλό κι αν ήταν – που δεν ήταν άσχημο – δεν παύει να κόβει το momentum της έκτης σεζόν.

Δεν ήταν άσχημο, λοιπόν. Είχε άφθονο characterization, σκηνές χωρίς διαλόγους, σκηνές μόνο με διαλόγους, και λίγη δράση. Και μια κατσίκα. Που συγχωρέθηκε. Είχε κι ένα red herring, o οποίος δεν έκανε μεν παρέα με την κατσίκα, αλλά γρήγορα φανέρωσε το αληθινό του πρόσωπο. Όπως και να ‘χει, όμως, η φετινή μέθοδος εξιστόρησης (παρόμοια με αυτή της τέταρτης σεζόν, που αφιερωνόταν σε μια ομάδα επιζώντων ανά επεισόδιο) δε με ενθουσιάζει προς το παρόν.