Peanuts Movie Και Spectre Αναζωογονούν Το Αμερικάνικο Box Office

Ο Bond και ο Charlie Brown δίνουν ανάσες στο ασθμαίνον αμερικάνικο σινεμά

Ο Οκτώβριος που μόλις έκλεισε ήταν ένας από τους χειρότερους μήνες της τελευταίας δεκαετίας για το αμερικάνικο σινεμά από εμπορικής άποψης, με φιλόδοξες παραγωγές όπως τα PAN και STEVE JOBS να αποτυγχάνουν παταγωδώς να προσελκύσουν τους θεατές στις αίθουσες.

Τα πράγματα άλλαξαν αυτή την εβδομάδα με τον James Bond και την 24η ταινία του (με τίτλο SPECTRE) να παίρνουν την 1η θέση του αμερικάνικου Box Office με 73 εκατομμύρια δολλάρια το 1ο Σαββατοκύριακο. Αν και αυτή δεν είναι μια τόσο καλή απόδοση όσο εκείνη του προηγούμενου φιλμ της σειράς, είναι ωστόσο η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών για τον φλεγματικό Βρετανό πράκτορα του Ίαν Φλέμινγκ.

Τη δεύτερη θέση στις λίστες των εισπράξεων της εβδομάδας έλαβε με τιμές η ταινία PEANUTS, η οποία είναι βασισμένη, φυσικά, στο πασίγνωστο comic strip του Charles Schulz. Με ένα εντυπωσιακό άνοιγμα των 45 εκατομμυρίων – ήδη τα μισά από το μπάτζετ της ταινίας και πολύ περισσότερα από όσα περίμεναν οι παραγωγοί, το PEANUTS εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του και έβαλε την τελική πινελιά στην αναζωογονηση του Box Office.

Στην Ελλάδα, το PEANUTS παίζεται ήδη στις αίθουσες (αν και μόνο μεταγλωττισμένο), ενώ το SPECTRE αναμένεται την Πέμπτη που μας έρχεται.