Supergirl S01E03

Fight Or Flight
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Supergirl

Season/EpisodeS01E03 WritersGreg Berlanti, Ali Adler, Andrew Kreisberg, Michael Grassi, Rachel Shukert DirectorDermott Downs CastMelissa Benoist, Calista Flockhart, Mehcad Brooks, Chyler Leigh, Jeremy Jordan, David Harewood NetworkCBS

Το τρίτο επεισόδιο της σειράς μοιάζει, σε αρκετά σημεία, με το δεύτερο (θεματικά, τουλάχιστον), χωρίς όμως αυτό να γίνεται κουραστικό, καθώς η ιστορία προχωράει με εξαιρετικούς ρυθμούς, οι χαρακτήρες “μεγαλώνουν” και τα subplots συνεχίζουν να εξελίσσονται ομαλά και απολύτως οργανικά.

Τα δύο κεντρικά στοιχεία του επεισοδίου είναι το ρομάντζο ανάμεσα στην Kara και τον James (ΟΚ, φαινόταν από την αρχή πως αυτό θα συμβεί – εξακολουθώ να έχω κάποιες αμφιβολίες για το όλο πράγμα, αλλά θα δούμε πως θα πάει) και η συνέντευξη της Cat Grant με την Supergirl. Και τα δύο, αποτυπώθηκαν άψογα, τόσο στο σενάριο όσο και στην οθόνη, ενώ το ίδιο συνέβη και με την εμφάνιση του all-powerful και all-famous ξάδερφου, που βοήθησε (και αυτή) στην ενίσχυση του γενικότερου theme της σειράς, το οποίο, εμφανώς πλέον, είναι το “νεαρή ηρωίδα προσπαθεί να βρει το σκοπό της στη ζωή και παράλληλα να αποδείξει την αξία της, δίνοντας έμφαση στο ότι είναι γυναίκα, χωρίς όμως να αυτοπροσδιορίζεται μόνο από αυτή της την ιδιότητα”.

Μια σειρά που είναι ταυτόχρονα υπέρμετρα φεμινιστική και, με έναν περίεργο τρόπο, “μετα-φεμινιστική”, χωρίς όμως αυτή η διττή της ταυτότητα να “κλωτσάει” σε κανένα σημείο. Pretty brilliant, so far.