Οι Νικητές Των British Comic Awards 2015

Oι βρετανικές όχθες, ο εφηβικός έρωτας και οι γάτες στο διάστημα

Τα British Comic Awards είναι μια ετήσια εκδήλωση που αναλαμβάνει να βραβεύσει τα πιο αξιόλογα comics και δημιουργούς της Βρετανίας και η επιτροπή μόλις ανακοίνωσε τους φετινούς νικητές:

Best Comic: GREY AREA: FROM THE CITY TO THE SEA του Tim Bird (Avery Hill Publishing)

Best Book: THE MOTHERLESS OVEN του Rob Davis (Selfmade Hero)

Young People’s Comic Awards: STAR CAT του James Turner (David Fickling Books)

Emerging Talent: Rachael Stott για τη δουλειά της στα DOCTOR WHO: THE TWELVTH DOCTOR (SDCC Exclusive), STAR TREK #46 -47 και STAR TREK / PLANET OF THE APES: THE PRIMATE DIRECTIVE.

Hall of Fame: Dudley D Watkins

Το GREY AREA: FROM THE CITY TO THE SEA είναι το τρίτο μέρος της σειράς GREY AREA του Tim Bird, μιας παράδοξης και εκκεντρικής μελέτης πάνω στην επιβλητική αρχιτεκτονική της βρετανικής πρωτεύουσας. Σε τούτο το κομμάτι της διήγησης, ο Bird συνεχίζει το οδοιπορικό του στους δρόμους του Λονδίνου, ακολουθώντας αυτή τη φορά τις όχθες του Τάμεση – ώσπου να φτάσει στη θάλασσα. Χρησιμοποιώντας λίγες λέξεις και λίγα χρώματα, ο ασυνήθιστος καλλιτέχνης προσπαθεί να ανακαλύψει πώς τον επηρεάζει ψυχικά η γεωγραφία, το χρώμα και η αρχιτεκτονική των προαστιακών περιοχών της πρωτεύουσας.

Το THE MOTHERLESS OVEN, από την άλλη, είναι ένα εξαιρετικά σουρρεαλιστικό graphic novel. Η ιστορία ακολουθεί την ζωή του ετοιμοθάνατου Scarper – ενός εφήβου που ζει σε  έναν γκρίζο και παράλογο κόσμο. Εκεί, οι άνθρωποι δείχνουν να είναι ηλεκτρικές συσκευές, τα παιδιά αποφασίζουν για τους γονείς τους, ο ουρανός βρέχει μαχαίρια και όλοι γνωρίζουν την ημέρα θανάτου τους. Το ατμοσφαιρικό comic έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές για την αμεσότητά του και τα εντυπωσιακά visuals που συνοδεύουν την δύσπεπτη ιστορία του.

Τέλος, το STAR CAT είναι ένα ξέφρενο διαστημικό comic για παιδιά που ακολουθεί της περιπέτειες της titular γάτας στο οπτικό στιλ σύγχρονων επιτυχιών, όπως τα ADVENTURE TIME και RICK AND MORTY, ενώ ο Dudley D. Watkins, ο οποίος βραβεύτηκε με το Hall Of Fame, είναι ένας θρυλικός Άγγλος σχεδιαστής που έλαμψε στην χρυσή εποχή των comic strips των αρχών του αιώνα, μέσα από σειρές όπως οι OOR WULLIE και THE BEANO.