The Rook #1

Απρόθυμοι ήρωες, τέρατα και ταξίδια στο χρόνο
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Rook #1

WriterSteven GrantArtistPaul GulacyPublisherDark Horse Comics

Γνωρίστε τον Restin Dane, έναν ταξιδιώτη του χρόνου που θα σας θυμίσει όλα όσα ξέρετε για τα time-travel stories, αλλά παράλληλα θα σας κάνει να ξεχάσετε (ή να αναγκαστείτε να αγνοήσετε) πολλούς από τους κανόνες του είδους, που μέχρι τώρα θεωρούσατε απαράβατους. Μαζί με αυτόν, θα γνωρίσετε και τους (mostly) τερατόμορφους villains που θέλουν να καταλάβουν το Time Castle και οι οποίοι τον κυνηγούν από τόπο σε τόπο και από χρονική περίοδο σε χρονική περίοδο.

Θα γνωρίσετε, όμως, και τον Restin Dane του σήμερα, ο οποίος θα έχει και αυτός τη “χαρά” να γνωρίσει όλους τους προαναφερθέντες. Ναι, όλους… Time paradoxes aplenty, here!

Ο εξαιρετικός συγγραφέας Steven Grant συνθέτει μια δαιδαλώδη και πολύπλοκη ιστορία (κάτι που αποτελεί σήμα κατατεθέν του), η οποία όμως, παρότι ανά στιγμές σε μπερδεύει (μην διαβάσετε το τεύχος κουρασμένοι!), τελικά σου αφήνει μια πολύ θετική αίσθηση και σίγουρα σε κάνει να αδημονείς για τη συνέχεια. Στο σχέδιο, ο βετεράνος Paul Gulacy απέχει σίγουρα αρκετά από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του (κυρίως λόγω του extreme στιλιζαρίσματος που έχει καθιερώσει στο artwork του), αλλά και πάλι παραδίδει ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα, που ενισχύεται θαυμάσια από τα υπέροχα χρώματα του Jesus Aburto.