Agents of S.H.I.E.L.D. S03E07

Chaos Theory
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Agents of S.H.I.E.L.D.

Season/EpisodeS03E07 WritersJoss Whedon, Jed Whedon, Maurissa Tancharoen, Lauren Lefranc DirectorDavid Solomon CastClark Gregg, Ming-Na Wen, Brett Dalton, Chloe Bennet, Iain De Caestecker, Elizabeth Henstridge NetworkABC

Στο τέλος του προηγούμενου επεισοδίου, η ταυτότητα του Lash αποκαλύφθηκε και στο “Chaos Theory” βλέπουμε πώς γεννήθηκε ο χαρακτήρας και τα κίνητρα που τον ωθούν, ενώ αναπόφευκτα η S.H.I.E.L.D. ενώνει τις δυνάμεις της με την ATCU για να τον σταματήσει. Παράλληλα, ο Fitz συνεχίζει να προσπαθεί να “ξεκλειδώσει” τις συνθήκες λειτουργίας της πύλης που οδήγησε τη Simmons σε άλλο πλανήτη και κάνει μία ανακάλυψη που μπορεί να δώσει ώθηση στην έρευνά του.

Γενικά, πρόκειται για ένα καλογραμμένο επεισόδιο γεμάτο εντάσεις, αλλά και αρκετές συγκινητικές στιγμές που, όμως, δεν επισκιάζουν τη δράση. Παρότι είναι αρκετά νωρίς στη σεζόν, οι κορυφώσεις διαδέχονται η μία την άλλη και η σειρά σε κρατά σε εγρήγορση. Αφού είδαμε τον τρόπο διαχείρισης των Inhumans από την ATCU, παρουσιάζεται όλο και πιο έντονος ένας προβληματισμός, ανάλογος με αυτόν των X-Men, δηλαδή ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τη διαφορετικότητα ως ασθένεια που πρέπει να θεραπευτεί και όχι ως χάρισμα.