Howling Commandos Of S.H.I.E.L.D #1

Τέρατα εναντίον τεράτων!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Howling Commandos of S.H.I.E.L.D #1

WriterFrank J. BarbiereArtistBrent SchoonoverPublisherMarvel Comics

Να φανταστώ πως έχετε ακουστά τους Agents of SH.I.E.L.D και τα κατορθώματα τους; Τι θα λέγατε τότε για μια twisted version αυτών; Το HOWLING COMMANDOS OF SH.I.E.L.D #1 μας παρουσιάζει κατά κάποιο τρόπο αυτή την εκδοχή. Μια ομάδα τεράτων εν ονόματι S.T.A.K.E., με ηγέτη έναν ρομποτικό κλώνο του Dum Dum Dugan (να θυμίσουμε πως ο ίδιος έχει μας έχει αφήσει χρόνους από 1966), καλείται να κάνει την βρώμικη δουλειά, όταν η SH.I.E.L.D τα βρίσκει σκούρα σε ορισμένες αποστολές. Αυτή τη φορά, σε ένα καράβι στον Ατλαντικό ωκεανό, ένα artifact μετατρέπει όλους τους επιβάτες σε zombies και ο Dugan μαζί με την ομάδα του καλείται να επιβάλει την τάξη.

Η ομάδα αποτελείται από τους Dum Dum, Orrgo – το τέρας του  Jack Kirby απο τα 50s – Man-Thing, Hit-Monkey, Vampire by Night, Manphibian, Warwolf, Zombie Jasper Sitwell και Teen Abomination, οι οποίοι κάνουν μεγάλο σαματά στην πρώτη τους εμφάνιση, χωρίς όμως να μας λένε πολλά για τον εαυτό τους. Η Maria Hill κάνει αισθητή την παρουσία της ακόμα και σε αυτήν τη σειρά, μόνο και μόνο για να μας δώσει την αίσθηση της S.H.I.E.L.D.

Aρκετά διασκεδαστικό τεύχος που διαβάζεται εν ριπή οφθαλμού, χωρίς κάποια εμβάθυνση στο σενάριο. Δείχνει όμως να έχει κρίση ταυτότητας, αφού πρέπει να αποφασίσει αν είναι horror comic ή απλά ένα superhero comic με τέρατα. Ίσως στα μελλοντικά τεύχη να προσφέρει περισσότερα, αλλά αυτή την φορά δεν παρουσιάζεται κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.