Noragami Aragoto S02E01

Bearing a Posthumous Name

Το υπερφυσικό έχει γίνει πλέον ένα από τα αγαπημένα στοιχεία σε πλοκή anime. Το NORAGAMI ARAGOTO έρχεται να επαληθεύσει την αγάπη για το παράδοξο και το αφύσικο, μέσα από τον δεύτερο κύκλο του που ξεκίνησε πρόσφατα. Ο κόσμος στον οποίο μεταφερόμαστε αποτελείται από τους ανθρώπους, που κατοικούν κοντά στις ακτές, από τις θεότητες και από πνεύματα-φαντάσματα, τα “ayakashi”, που μπορούν να βλάψουν τους ανθρώπους αν εισέλθουν μέσα τους. Αυτές οι άυλες μορφές δεν είναι ακίνδυνες ούτε καν για τις θεότητες, οι οποίες έχουν χρέος να τις απομακρύνουν από τις περιοχές που ζουν οι άνθρωποι.

Συνοπτικά, στον πρώτο κύκλο, είδαμε πώς μια κοπέλα, η Hiyori Iki, στην προσπάθειά της να σώσει έναν νεαρό χτύπησε, όταν συγκρούστηκε με ένα λεωφορείο. Ο νεαρός αυτός, που ονομαζόταν Yato, είχε αποδειχθεί πως ήταν μια από τις θεότητες του κόσμου, ενώ η Hiyori μετά το συμβάν μεταμορφώθηκε κατά το ήμισυ σε φάντασμα. Εδώ, το πρώτο επεισόδιο μας παρουσιάζει τα γεγονότα του πρώτου κύκλου, επαναφέροντας στη μνήμη μας συνοπτικά τη δομή του κόσμου και τους βασικούς χαρακτήρες. Μέσα από τα μάτια του Yato, παρακολουθούμε την πρώτη σκηνή μάχης με ένα από τα ayakashi που τους επιτίθεται. Η αφήγηση είναι το ίδιο δυναμική και γρήγορη, αυξάνοντας τις προσδοκίες για μια ακόμα καλύτερη σεζόν.

Noragami Aragoto

Το animation είναι επικό κατά τη διάρκεια των μαχών και έχει ξεχωριστό στιλ, χωρίς να απογοητεύει συγκριτικά με τις σκηνές από τις επιθέσεις των φαντασμάτων του πρώτου κύκλου. Οι χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι με λεπτομέρεια, καθαρότητα και ζωηράδα. Η μουσική είναι ταιριαστή με το ύφος του anime. Οι χαρακτήρες προσεγγίζονται πιστεύω αρκετά προσεκτικά, ενώ οι μεταξύ τους σχέσεις είναι το κλειδί για τις μετέπειτα εκπλήξεις της πλοκής. Σε γενικές γραμμές, το πρώτο επεισόδιο μας παρουσιάζει ένα ευχάριστο anime από το Studio Bones που θα το αγαπήσουν όσοι είναι λάτρεις του προσεγμένου animation, του supernatural genre και ειδικά όσοι έχουν διαβάσει το manga.