Το Gravity Falls Τελειώνει

Η δημοφιλής σειρά δε θα έχει τρίτη σεζόν

Το GRAVITY FALLS είναι ένα από τα καλύτερα cartoons που προβάλλονται αυτή τη στιγμή στην αμερικάνικη (και παγκόσμια;) τηλεόραση. Η όχι-και-τόσο παιδική σειρά της Disney ήταν μια πραγματική αποκάλυψη όταν ξεκίνησε και οι θεατές έμειναν κατάπληκτοι από την ένταση της ιστορίας, τους ξεκαρδιστικούς χαρακτήρες και το πανέμορφο art.

Σήμερα, σαράντα περίπου επεισόδια μετά, η ιστορία έχει φτάσει στην κορύφωσή της και οι αμετανόητοι fans του σίριαλ περιμένουν με αγωνία το φινάλε της δεύτερης σεζόν… Μα, όπως ανακοίνωσε ο δημιουργός της σειράς, Alex Hirsh, αυτό θα είναι και το ολοκληρωτικό φινάλε της ιστορίας.

“Ήταν κάτι που πάντα είχα στο μυαλό μου” δηλώνει ο 30χρονος Alex. ”Το GRAVITY FALLS επρόκειτο να είναι μια ιστορία για ένα επικό καλοκαίρι – μια ολοκληρωμένη ιστορία με αρχή, μέση και τέλος.”

”Το σίριαλ δεν κόβεται… τελειώνει.” συνεχίζει. ”Ήταν 100% δικιά μου επιλογή… Υπάρχουν ένα σωρό τηλεοπτικές σειρές που σταματούν πριν προλάβουν να τελειώσουν ή που συνεχίζουν ώσπου να χάσουν την αξία τους. Νιώθω πολύ τυχερός που μπορώ να τελειώσω τη σειρά όπως είχα πάντα στο μυαλό μου.”

Και πράγματι, μέχρι στιγμής το GRAVITY FALLS δεν έδειξε στιγμή να χάνει το πάτημά του – κάθε εξέλιξη στην ιστορία έδειχνε προσχεδιασμένη και… προετοιμασμένη με αναρίθμητα easter eggs και κρυπτογραφημένα μυνήματα. Από αυτή την οπτική, είναι ανακουφιστικό να βλέπεις πως ο ”μπαμπάς” της σειράς δεν σκοπεύει να ξεχειλώσει το δημιούργημά του. Και μέχρι στιγμής, η Disney δείχνει να υποστηρίζει την απόφασή του. ”Είναι κρίμα που πρέπει να αποχαιρετήσουμε το σύμπαν του GRAVITY FALLS αλλά πρέπει να σεβαστούμε το όραμα του δημιουργού του” δηλώνει επίσημα η εταιρία – και μπορούμε μόνο να ελπίζουμε πως θα κρατήσει την υπόσχεσή της.

Αντλώντας έμπνευση από τα κλασικά ”ενήλικα” cartoons, όπως το FUTURAMA, αλλά κρατώντας την family friendly αισθητική της Disney, το GRAVITY FALLS ακολούθησε τις περιπέτειες δύο διδύμων, του Dipper και της Mabel, οι οποίοι ταξίδεψαν στο τουριστάδικο του θείου τους για ένα καλοκαίρι και ανακάλυψαν πως το φαινομενικά ειρηνικό χωριουδάκι του Gravity Falls είναι γεμάτο ανεξήγητα μυστήρια.

Το προτελευταίο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε μόλις σήμερα στις ΗΠΑ.