Star Wars: Vader Down #1

Χορταστικό dogfight με πρωταγωνιστή τον Darth Vader

Το EPISODE VII ζυγώνει και οι τίτλοι STAR WARS της Marvel πραγματικά πληθαίνουν. To να έχει ο Darth Vader δύο μηνιαίους τίτλους είναι κάτι που σίγουρα το αξίζει ( ♥ ), το ερώτημα είναι, όμως, κατά πόσο αυτό μπορεί να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες των fans.

Το VADER DOWN μας μεταφέρει χρονικά λίγο μετά την καταστροφή του πρώτου Death Star. Ο Vader πιστεύει πως για την καταστροφή του ευθύνεται ο γιόκας του. Βάζοντας, λοιπόν, μπρος το σχέδιο “come to the dark side”, ψάχνει για τον Luke. Ο Luke βρίσκεται σε έναν πλανήτη που κάποτε υπήρχε ένας ναός των Jedi, τον Vrogas Vas, έτσι ο Vader πάει προς τα εκεί… Και θα βρει να τον περιμένουν μερικά -όχι φιλικά – Χ-Wings. Η ιστορία μας, λοιπόν, ξεκινάει με ένα χορταστικό dogfight, με πρωταγωνιστή τον (one man show) Vader. Οι σελίδες αυτές είναι εντυπωσιακές, έχοντας αποτυπώσει πολύ ωραία τους ελιγμούς και την ένταση της μάχης. Ο Vader χρησιμοποιεί την Δύναμη εντυπωσιάζοντας – ακόμη και μέσα στο πιλοτήριο του Advanced Tie, ενώ οι rebels έρχονται αντιμέτωποι με τα απίστευτα skills του τρανού sith lord.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο της ιστορίας δίνεται από το εισαγωγικό text. Εκεί αναφέρεται ότι ο Luke έχει βρει το ημερολόγιο του Obi-wan και για αυτό πάει στον Vrogas Vas. Με δεδομένο το ότι από την original τριλογία η σχέση του Luke με την Δύναμη είναι περισσότερο “εμπειρική”, το τι θα συναντήσει στον ναό των Jedi προκαλεί σίγουρα απορία, ίσως και ηδονή στους λιγότερο εγκρατείς. Meanwhile, κι άλλοι αγαπημένοι χαρακτήρες κάνουν την εμφάνιση τους, προμηνύοντας τη μεγαλύτερη συμμετοχή τους στα επόμενα τεύχη.

Advanced Tie

Μάλλον δεν υπάρχει ειρηνικός τρόπος για να τελειώσει μία μάχη στο διάστημα. Έτσι, αν και δε θα σας αποκαλύψω το πώς, σας λέω πως ο Vader πέφτει (ε, δεν είναι spoiler – Vader Down), στον πλανήτη Vrogas Vas. Το τεύχος κλείνει με τον Vader περικυκλωμένο από έναν ολόκληρο στρατό από rebels. Δεν δείχνει παρόλα αυτά αγχωμένος. Μάλλον γιατί φοράει μάσκα. Παρ’ όλα αυτά, δεν πρέπει να είναι – lightsaber is on και μυρίζει bloodbath.

Σε κάθε περίπτωση το τεύχος έχει καταφέρει να μεταφέρει έξοχα την δράση, ενώ το artwork προκαλεί wow – ειδικά όταν πέφτουν τα πίου-πίου με τα X-Wings. Η σειρά αυτή αποτελείται από μονάχα έξι τεύχη, και το πρώτο από αυτά ήταν αρκετά ικανοποιητικό κατ’ εμέ. Αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία!