iZombie S02E07

Abra Cadaver
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

iZombie

Season/EpisodeS02E07 WritersDiane Ruggiero, Rob Thomas, Justin Halpern, Patrick Schumacker DirectorViet Nguyen CastRose McIver, Robert Buckley, Rahul Kohli, Malcolm Goodwin Network

Καθώς η Liv και ο Major προσπαθούν να πείσουν ο ένας τον άλλο ότι μπορούν να είναι ζευγάρι, παρότι εκείνος είναι ζωντανός και εκείνη κάπως λιγότερο, η Peyton παλεύει να διατηρήσει την ψυχραιμία της, μετά την επίσκεψη ενός από τους βασικούς villains (κατά πώς φαίνεται) της δεύτερης σεζόν στο γραφείο της, και ο Ravi φαίνεται να βιώνει τα δικά του συναισθηματικά μπερδέματα. Πάντως, το κεντρικό μυστήριο του επεισοδίου είναι αρκετά γαργαλιστικό, καθώς η Liv και ο Clive καλούνται να εξιχνιάσουν το φόνο ενός μάγου/ταχυδακτυλουργού.

Κόλλησα με το iZOMBIE από την πρώτη σεζόν, χωρίς να έχω κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για σειρές ή ταινίες με ζόμπι (ΤΗΕ WALKING DEAD κτλ.), κυρίως λόγω του τσαγανού του κεντρικού χαρακτήρα, που αποφασίζει να αντιμετωπίσει κατά μέτωπο μία κατάσταση εκτός ελέγχου, και επειδή ο Rob Thomas που μετέφερε το comic στη μικρή οθόνη ήταν υπεύθυνος για τo VERONICA MARS. Και, ενώ αρχικά μου φαινόταν ότι η σειρά ακροβατούσε πολύ όμορφα ανάμεσα στο backstory του μυστηρίου της προέλευσης του ιού και στην ανά επεισόδιο εξιχνίαση εγκλημάτων, τώρα πλέον που έχουν έρθει αρκετές λεπτομέρειες στο φως νιώθω ότι η ορμή της έχει λίγο μειωθεί. Σε κάθε περίπτωση, το iZOMBIE αποτελεί μια διαφορετική ματιά σε ένα ιδιαίτερα προβεβλημένο genre, έχει καλό cast και προσεγμένη σκηνοθεσία.