Silver Surfer #15

Προσωρινό τέλος με εντόνως meta εξελίξεις
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Silver Surfer #15

WriterDan SlottArtistMichael AllredPublisherMarvel Comics

Mετά από δύο μήνες (υποθέτω λόγω του εκδοτικού προγράμματος του SECRET WARS), πιθανότατα η πιο feelgood σειρά της Marvel επιστρέφει, για το τελευταίο της τεύχος, πριν το κοντέρ δείξει ξανά #1, τον ερχόμενο Ιανουάριο. Και στο τελευταίο αυτό τεύχος, ο Silver Surfer και η Dawn Greenwood βάζουν σε σειρά το σύμπαν που αυθαίρετα δημιούργησαν.

Τα πράγματα, βέβαια, δεν είναι όπως φαίνονται και οι δύο πρωταγωνιστές θα κληθούν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις στο τέλος. Τι θα επιλέξουν; Το γνωστό τους σύμπαν, αλλά με κάποιες αλλαγές (τις αλλαγές που φέρνει το SECRET WARS), ή ένα ολοκαίνουργιο rebooted; Με λίγα λόγια, περισσότερο meta δεν γίνεται. Οι δημιουργοί του comic, λοιπόν, απέκτησαν τη δυνατότητα να παίξουν, όχι μόνο μέσα στο αχανές σύμπαν που τους πρόσφερε η φύση του τίτλου, αλλά και έξω από αυτό, και οι Silver Surfer και Dawn πήραν την απόφαση που ενέκριναν οι editors της Marvel.

Δε μου πολυάρεσε, βέβαια, αυτό το τελευταίο arc του τίτλου, αλλά καταλαβαίνω πως ήταν απαραίτητο, εν μέσω του event της Marvel. Έχω, όμως, για παρηγοριά το πάντα αγαπημένο σχέδιο του Mike Allred, αλλά και το καλογραμμένο – και σε σημεία επιτηδευμένα αφελές – σενάριο του Dan Slott.