Οι Νέες Εκδόσεις Της Fantagraphics

...και το καινούργιο graphic novel του Daniel Clowes!

Από τις ανακοινώσεις της Fantagraphics αναφορικά με τις προγραμματισμένες εκδόσεις του 2016, το πιο ενδιαφέρον και εντυπωσιακό μέρος είναι, αδιαμφισβήτητα, η καινούργια δουλειά του Daniel Clowes.

Ο Daniel Clowes είναι κυρίως γνωστός για τις δουλειές του LIKE A VELVET GLOVE CAST IN IRON και GHOST WORLD. Επηρεασμένος από την pop αισθητική  του ’60, ο δημιουργός είναι πατέρας μερικών ρεαλιστικών, προσγειωμένων ιστοριών, αλλά και μερικών εφιαλτικών, σουρεαλιστικών διηγήσεων. Η δουλειά του του έχει χαρίσει πολυάριθμα βραβεία Eisner και Harvey, καθώς και μεταφράσεις σε αναρίθμητες γλώσσες, μεταφορές στον κινηματογράφο και ακόμη και υποψηφιότητες για Oscar – ενώ η ταινία που βασίστηκε στο GHOST WORLD θεωρείται πλέον cult classic.

Σήμερα, ο Clowes επιστρέφει μετά από μια πενταετή σχεδόν σιωπή με το PATIENCE, μια ”απερίγραπτη, ψυχεδελική ιστορία, η οποία μετακινείται με απίστευτη ακρίβεια από την ανομολόγητη βία στην ανυπέρβλητη τρυφερότητα, με έναν τρόπο ταυτόχρονα βαθιά ‘Κλωουζιανό’ αλλά και εντελώς πρωτόγνωρο για το δημιουργό του.” Στο εσωτερικό του graphic novel δείχνουν να κρύβονται μερικά από τα πιο έντονα και εντυπωσιακά πλάνα της βιβλιογραφίας του καλλιτέχνη, με την ιστορία να υπόσχεται μια βαθιά ψυχολογική, μα και αριστοτεχνικά ανυπόφορη ονειρική εμπειρία.

Το PATIENCE αναμένεται το Μάρτιο. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να ”ξεφυλλίσετε” το υπόλοιπο, εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα της Fantgraphics για το 2016 ακριβώς παρακάτω – σας εφιστώ την προσοχή στο AMADEO & MALADEO του R. O. Blechman, μια μινιμαλιστική ιστορία από το πενάκι ενός από τους παλαιότερους και πιο ιδιαίτερους καρτουνίστες εν ζωή, καθώς και το BABEL του David B.