The Teenies!

Υπόσχεται φάρσες, ρομάντζο και videogames
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Teenies!

Writer/ArtistΜάνος ΛαγουβάρδοςPublisherΑυτοέκδοση

Στο Athens Con έκανε την παρθενική του εμφάνιση ένα τρίο θεότρελων φοιτητριών, που μπλέκει σε σουρεαλιστικές καταστάσεις κοινωνικής κωμωδίας. Το όνομα τους; The Teenies και τις τρεις πρώτες ιστορίες τους μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο τομάκι που κυκλοφόρησε ο ίδιος ο Λαγουβάρδος. Αυτή είναι και η πρώτη του αυτοεκδοτική απόπειρα, αν δεν απατώμαι.

Η θηλυκή αυτή συμμορία αποτελείται από την καστανή ζουμπουρλού Ελίζα, που είναι η αρχηγός της παρέας, παμπόνηρη που καταστρώνει άπειρα σχέδια κατάκτησης του άλλου φύλου, η κυριλέ μελαχρινή drama queen Νικόλ, που ψάχνει τον πρίγκιπα με το λευκό άτι, και η ξανθούλα geeky gamer Μίντυ, που βρίσκεται εγκεφαλικά στον πλανήτη του Super Mario. Το σενάριο “ομπρέλα” των τριών ιστοριών είναι η αναζήτηση για το έτερο ήμισυ, σε μια φοιτητική εστία (ελληνικών;) προδιαγραφών, μέσα από τα υπέροχα, αν και ασπρόμαυρα εδώ, σχέδια του Λαγουβάρδου. Το ύφος του είναι manga, αλλά με δυτικό τρόπο ανάγνωσης και άψογα μεταφερμένο στα ελληνικά και δη σε 150 χορταστικές σελίδες. Στον πάγκο δίνονταν και ποστεράκι των τριών φίλων, ενώ διάλεγες και μαγνητάκι. Χαίρομαι που διάλεξα την Μίντυ.

Προτείνεται ανεπιφύλακτα, ως ένα από τα αυτοεκδοτικά διαμαντάκια του 2015.