Lupin The Third Part IV

O Arsène Lupin III επέστρεψε!

Για όσους δεν έχουν έρθει σε επαφή με το manga ή τις μεταφορές του LUPIN III (LUPIN THE THIRD) σε anime version, πρόκειται για μια κλασική πλέον ιστορία που αφηγείται τις περιπέτειες του πιο διάσημου κλέφτη Arsène Lupin III. Με τη φήμη πως είναι ο καλύτερος κλέφτης σε όλο τον κόσμο, φιγουράρει παντού ως καταζητούμενος, έχοντας στόχο του τα πιο πολύτιμα αντικείμενα, τα οποία κλέβει με περισσή τέχνη. Βοηθός του, ο συνεργός του, Daisuke Jigen, που είναι γνωστός για την ικανότητά του να πυροβολεί σε 0.3 δευτερόλεπτα!

Η νέα σειρά, με τίτλο THE ITALIAN ADVENTURE, ξεκινάει με μια ενδιαφέρουσα ανατροπή στην πλοκή. Ο Lupin βρίσκεται σε μια τελετή γάμου και μάλιστα τη δική του, με τη Rebecca Rossellini, ένα νέο πρόσωπο στην ιστορία. Γίνεται, όμως, ο πιο διάσημος κλέφτης όλων των εποχών να παντρευτεί μόνο και μόνο για να κλέψει την καρδιά της Rebecca; Στόχος του είναι ο εθνικός θησαυρός του San Marino, το Βασιλικό Στέμμα της Ελευθερίας. Mόνο που θα βρει αντίπαλο σ’ αυτό το κυνήγι τη… γυναίκα του, της οποίας η ταυτότητα δεν αργεί να αποκαλυφθεί. Η νέα γυναικεία μορφή της σειράς, η Rebecca Rossellini, αποδεικνύεται πανέξυπνη ως χαρακτήρας, με ζωηρή προσωπικότητα, ικανή αντίπαλος σε όλους τους τομείς καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς (η άλλη σημαντική γυναικεία φιγούρα και femme fatale είναι η Fujiko Mine, που τον συνοδεύει συχνά στις αποστολές του).

lupin-3

Βλέποντας τη σειρά από την αρχή μέχρι το τέλος, παρατηρώ ότι είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με την πρώτη μεταφορά της σε anime που χρονολογείται πίσω στο 1971. Είναι αρκετά πιο συναρπαστική, χωρίς να χάνει την κλασικότητα και το στιλ που ξεχώρισαν τις προηγούμενες και έκαναν το κοινό να τις αγαπήσουν πριν από καιρό. Διακατέχεται από πληθώρα κωμικών στιγμιότυπων, ενώ ο Lupin είναι μια μορφή που διακρίνεται για το cool ύφος και την ενεργητικότητά του. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το ζωντανό και γεμάτο χιούμορ ταπεραμέντο της σειράς κάνουν ευχάριστη την παρακολούθηση των περιπετειών του Lupin.

Το animation συνδυάζει ρετρό και νέες τεχνικές, αποτελώντας έτσι έναν σύνδεσμο για το παλιό και το νέο κοινό του anime. Το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο θετικό, οι γραμμές στα σχέδια διακρίνονται από αποφασιστικότητα και δυναμισμό και είναι λεπτομερείς όποτε χρειάζεται. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, η πλοκή χαρακτηρίζεται από πολλαπλές ανατροπές και αλλαγές σχεδίων, κάτι που μου άρεσε πολύ, μιας και, αν μη τι άλλο, η ζωή ενός κλέφτη χρειάζεται πάντα προσαρμοστικότητα και ένα plan B. Εν κατακλείδι, αξιοπρεπής και ενδιαφέρουσα η συνέχεια της μεταφοράς των περιπετειών του Lupin, που σέβεται την ιστορικότητα της σειράς.

Να σημειωθεί ότι έχουν προηγηθεί οι εξής μεταφορές σε σειρές – πέρα από ταινίες, OVA (Original Video Animation), live action, specials και games – βασιζόμενες στο manga του LUPIN III: WORLD’S MOST WANTED του Monkey Punch (καλλιτεχνικό όνομα του Kazuhiko Katō): LUPIN THE THIRD PART I (1971-1972), LUPIN THE THIRD PART II (1977-1980), LUPIN III PART III (1984-1985) και LUPIN THE THIRD: THE WOMAN CALLED FUJIKO MINE (2012). Το τέταρτο μέρος της σειράς, διάρκειας 24 επεισοδίων, ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο του 2015.