The Walking Dead S06E08

Start To Finish
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

The Walking Dead

Season/EpisodeS06E08 WritersMatthew Negrete, Frank Darabont DirectorMichael E. Satrazemis CastAndrew Lincoln, Norman Reedus, Lauren Cohan, Danai Gurira, Michael Cudlitz, Lennie James, Sonequa Martin-Green, Steven Yeun NetworkAMC

Mια καλή σεζόν θα έπρεπε να έχει και ένα καλό midseason finale, σωστά; Λάθος! Γιατί, όσο καλό κι αν ήταν το πρώτο μισό της 6ης σεζόν της αγαπημένης ζόμπι σαπουνόπερας όλων (παρά τις όποιες ενστάσεις μου για τον ρυθμό της), τόσο το “Start To Finish” μου θύμισε τα βασικότερα μειονεκτήματα της σειράς.

Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε τι θα ακολουθούσε περίπου, όσο κι αν η σειρά παρεκκλίνει από το πρωτότυπο υλικό, και αναμέναμε να συμβεί κάτι σοκαριστικό, κάτι σημαντικό στο τέλος. Ωστόσο, το τέλος αυτό θα έρθει στην έναρξη του δεύτερου μισού της σειράς, γιατί σε αυτό το επεισόδιο αναγκαστήκαμε να δούμε τους πρωταγωνιστές να αναλώνουν τις δραματικές τους ώρες, συζητώντας και μαλώνοντας, όσο τα ζόμπι που εισέβαλαν στην Alexandria τους χτυπούσαν την πόρτα. Και δε θα είχα πρόβλημα, αν υπήρχε κάποιος σημαντικός λόγος να καθυστερήσει το payoff του επεισοδίου, πέρα από το να μας αφήσει σε αγωνία μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου. Και θα παραπονιόμουν πολύ λιγότερο, αν οι συμπεριφορές των χαρακτήρων δε με έκαναν κάθε φορά να αναρωτηθώ “καλά, τώρα θυμήθηκε να το κάνει αυτό;”.

Όπως και να ‘χει, από τη στιγμή που το πλέον πολυσυζητημένο κομμάτι του επεισοδίου αυτού (που θυμίζω πως αποτελούσε το midseason finale, μια κατηγορία επεισοδίων που έχει κατά κανόνα εξαιρετικά θετική παράδοση στο THE WALKING DEAD) ήταν η post credits σκηνή, ξέρεις ότι κάτι δεν πήγε καλά.