Venom: Space Knight #1

Ένα potentially καλό comic που δεν είδαμε ποτέ
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Venom: Space Knight #1

WriterRobbie ThompsonArtistAriel OlivettiPublisherMarvel Comics

Ο Venom είναι ένας χαρακτήρας που έχει εκτροχιαστεί τόσο πολύ από το αρχικό του premise που η μόνη του ομοιότητα με τον εχθρό/σκοτεινή-αντανάκλαση του Spidey είναι πλέον μόνο το όνομα. Στο νέο του τίτλο, ο Eugene “Flash” Thompson είναι Space Knight, ανήκει σε μια οργάνωση με όνομα Agents of the Cosmos και το symbiote είναι πλέον μια εκατό τοις εκατό υπάκουη έμβια πανοπλία. Αλήθεια, πότε θα σταματήσει αυτή η μάστιγα με τους τίτλους “Agent of Something”; Αλλά ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα.

Κάπου μέσα σε όλα αυτά κρύβεται ένα potentially καλό comic, το οποίο δυστυχώς δεν βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τις σελίδες του τεύχους. Η γραφή του Robbie Thompson είναι μπερδεμένη, ακροβατώντας άναρχα μεταξύ σοβαρού και αστείου, σαν ο συγγραφέας να μην έχει αποφασίσει τι είδους ιστορία θέλει να αφηγηθεί.

Αντίστοιχα potentially καλό, αλλά εν τέλει απογοητευτικό, βρήκα και το artwork του Ariel Olivetti. Η αδυναμία του στην απόδοση της κίνησης τον καθιστά κακή επιλογή για μία mainstream action ιστορία, ενώ οι εμφανείς επιρροές του από ευρωπαϊκά sci-fi comics κάθε άλλο παρά βοηθούν την ατμόσφαιρα του VENOM, μπερδεύοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση και κάνοντας το ύφος του τίτλου ακόμη πιο δυσδιάκριτο.