Top 100 Film & TV Adaptations

100-91: "I am the law"
99

Adventures Of Superman

1952-1958WritersWhitney Ellsworth, Robert J. Maxwell, David T. Chantler, Jackson Gillis DirectorsThomas Carr, George Blair, Harry W. Gerstad CastGeorge Reeves, John Hamilton, Jack Larson, Phyllis Coates, Noel Neill Syndicated

Ο “δικός μου” Superman είναι ο Christopher Reeve. Φαντάζομαι πως το ίδιο ισχύει για τους περισσότερους ανθρώπους. Αναπόφευκτα, κάποιοι νεότεροι έχουν συνδέσει τον ήρωα με τον Henry Cavill, μιας και αυτός τον ενσαρκώνει αυτή την περίοδο, ενώ ενδέχεται για κάποιους άλλους, ο “δικός τους” Superman να είναι ο Brandon Routh (προσωπικά, δεν ξέρω κανέναν, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται).

Για τουλάχιστον δύο γενιές fans, όμως, ο Superman ήταν ο George Reeves – μια σχεδόν μυθική φιγούρα, η οποία έμοιαζε τόσο με τον ήρωα, που αρκετοί άνθρωποι πίστευαν πως πραγματικά είχε υπερηρωικές δυνάμεις! Και πώς να μην το έκαναν, άλλωστε; Βλέποντας τον Reeves στη μικρή οθόνη, είτε με τη στολή του Superman είτε με το κοστούμι του Clark Kent, μοιάζει να μην αφήνει καμία απολύτως αμφιβολία πως είχε ξεπηδήσει μέσα από τις σελίδες του Wayne Boring για ένα μικρό εβδομαδιαίο διάλειμμα στους τηλεοπτικούς δέκτες, προτού φύγει πετώντας για την επόμενη αληθινή υπερηρωική αποστολή του. Ο George Reeves ΗΤΑΝ ο Superman!

Δυστυχώς, ο Reeves ήταν ένας κανονικός άνθρωπος, που όμως κάποια στιγμή υποδύθηκε τον Superman καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Το παραδέχομαι, παρότι δεν είναι ο “δικός μου” Superman.

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91