Top 100 Film & TV Adaptations

80-71: "Holy sardine, Batman!"
71

Superman III

1983WritersDavid Newman, Leslie Newman DirectorRichard Lester CastChristopher Reeve, Richard Pryor, Jackie Cooper, Marc McClure, Annette O'Toole, Margot Kidder Warner Bros

Η ταινία είναι για τρελούς. Πρόκειται για κλασική περίπτωση b-movie, τόσο κακό που απλά ΠΡΕΠΕΙ να το δεις. Στο SUPERMAN III συναντούμε ίσως το πρώτο large scale computer hacking στην ιστορία του κινηματογράφου. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο πως, στην προ-internet εποχή, μπόρεσαν να ελέγξουν τράπεζες, δορυφόρους, πλοία κ.ά., από ένα απλό PC. Η σύνθεση του τεχνητού πλουτώνιου, επίσης, με την προσθήκη πίσσας (όπως στα τσιγάρα), που επηρεάζει το χαρακτήρα του Superman, είναι άλλο ένα δείγμα της καλπάζουσας φαντασίας των σεναριογράφων (και ένα δυνατό αντικαπνιστικό μήνυμα).

Η σκηνή, πάντως, της εσωτερικής διαμάχης bad Superman – good Clark Kent, αν και -αχεμ- ελλιπώς σκηνοθετημένη, βγάζει τόσο συναίσθημα όσο δεν έβγαλαν όλες οι μεταγενέστερες ταινίες Superman μαζί. Κλασική περίπτωση ταινίας που πρέπει να δεις με παρέα-πίτσα-ποπκορν-κοκακόλα. Και αν είσαι και πάνω από τα 30, ώστε να αντέξεις το κιτς της δεκαετίας του ‘80, ακόμα καλύτερα.

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71