Top 100 Film & TV Adaptations

80-71: "Holy sardine, Batman!"
77

Arrow

2012-WritersMarc Guggenheim, Greg Berlanti, Andrew Kreisberg DirectorsJohn Behring, Michael Schultz, Guy Norman Bee CastStephen Amell, Katie Cassidy, David Ramsey, Colton Haynes, Willa Holland The CW

Στο ARROW, ο Oliver Queen, γόνος δισεκατομμυριούχων, ναυαγεί και αποκλείεται σε ένα φαινομενικά έρημο νησί, ώσπου εντοπίζεται μετά από πέντε χρόνια και επιστρέφει στη πόλη που έμενε, την Starling City. Όμως, ο Oliver που επιστρέφει δεν είναι το ίδιο άτομο με αυτό που ήταν πριν πέντε χρόνια, καθώς η προσπάθεια επιβίωσης στο νησί (η οποία και παρεμβάλλεται μέσω flashbacks στη σειρά) τον έχει αλλάξει. Παράλληλα, αποφασίζει να υιοθετήσει την ταυτότητα ενός μασκοφόρου και να ακολουθήσει τις οδηγίες του πατέρα του που θυσιάστηκε για να τον σώσει, κατά την βύθιση του πλοίου, έτσι ώστε να απαλλάξει την Starling City από τη διαφθορά που την σκεπάζει.

Όταν η σειρά ξεκίνησε, είχε προβλήματα στο να βρει τον δικό της ρυθμό, με το premise να εναλλάσσεται, μεταξύ της περιγραφής του κεντρικού ήρωα ως ενός σύγχρονου Ρομπέν Των Δασών και της προσπάθειας να μιμηθεί το ύφος της τριλογίας ταινιών του Batman από τον Christopher Nolan. Καθώς, όμως, προχωρούσαν τα επεισόδια, και με την εισβολή όλων και περισσότερων στοιχείων από τα comics, η σειρά κατάφερε να δημιουργήσει μια δικιά της μυθολογία, αποκτώντας τη δική της ταυτότητα, και αποτέλεσε έτσι το δομικό λίθο για τη δημιουργία του νεογέννητου τότε τηλεοπτικού DC Universe.

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71