Top 100 Film & TV Adaptations

80-71: "Holy sardine, Batman!"
74

Addams Family Values

1993WriterPaul Rudnick DirectorScott Rudin CastAnjelica Huston, Raúl Juliá, Joan Cusack, Christina Ricci, Christopher Lloyd Paramount Pictures

Τι να πρωτοπώ για το ADDAMS FAMILY VALUES; Πρόκειται για τη συνέχεια της πρώτης ταινίας, ADDAMS FAMILY, στην οποία η μακάβρια οικογένεια συνεχίζει την παράξενη ζωή της. Η Morticia και ο Gomez προσλαμβάνουν τη Debbie, μια νταντά για το νέο τους μωρό, η οποία είναι όμως δολοφόνος και προικοθήρας και σαγηνεύει τον έρημο Uncle Fester για να του πάρει την περιουσία. Για να εκτελέσει, όμως, ανενόχλητη τα σχέδιά της, στέλνει την Wednesday και τον Pugsley στην κατασκήνωση. Εννοείται πως στην πορεία, απολύτως τίποτα δεν πάει καλά, για κανέναν.

Βρίσκω πως το ADDAMS FAMILY VALUES είναι ξεκαρδιστικό, με πραγματικά αστείους και απρόβλεπτους διαλόγους και, πέρα από αυτό, με ενδιαφέρουσα ιστορία. Αγαπημένες μου είναι οι σκηνές με τη Wednesday, η οποία σπέρνει τρόμο ανάμεσα στα χαριτωμένα προσκοπάκια, και λατρεύω τη μεταμόρφωση της Debbie, από γλυκούλα φοβισμένη κοπελίτσα σε serial killer. Η ταινία παίρνει μία πιο μακάβρια μορφή από το prequel και την τηλεοπτική σειρά και τη χειρίζεται ανεπανάληπτα σωστά. Με την αξέχαστη σκηνή τανγκό της Marticia και του Gomez, νομίζω πως η ταινία κερδίζει επάξια τη θέση της στο φετινό Top 100.

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71