Top 100 Film & TV Adaptations

80-71: "Holy sardine, Batman!"
72

The Incredible Hulk

2008WriterZak Penn DirectorLouis Leterrier CastEdward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, Tim Blake Nelson, Ty Burrell Marvel Studios

Μου αρέσει ο Hulk. Μου αρέσει γιατί είναι – κατά τη γνώμη μου – ο πιο ανθρώπινος από τους ήρωες. Ποιος από εμάς δεν έχει νιώσει να “βράζει” από θυμό και ποιος δε θα ήθελε να γίνει ένα τεράστιο πλάσμα και να τα σπάσει όλα; Αυτός είναι και ο λόγος που μου αρέσει. Δεν είναι η ιστορία του Hulk στην πραγματικότητα. Είναι η ιστορία του Bruce Banner, του επιστήμονα που μετατρέπεται σε ένα ανεξέλεγκτο τέρας. Δε θέλει να είναι ο Hulk, δε σχεδιάζει τη στολή του. Είναι ένα αναγκαίο κακό.

Και αυτή η ταινία καταφέρνει να μας περάσει ακριβώς αυτό. Όχι ίσως στο βαθμό που το έκανε ο Ang Lee στο HULK που προηγήθηκε, αλλά αυτό μάλλον έγινε σε βάρος των περισσότερων σκηνών δράσης που βάζει ο Leterrier και αυτό δεν είναι κακό πράγμα. Αν και πιστεύω ότι, αν το στούντιο άφηνε αμολητό τον σκηνοθέτη του TRANSPORTER, θα βλέπαμε πολύ καλύτερες, πιο δυναμικές και πιο ενδιαφέρουσες σκηνές μάχης.

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71