Paper Girls #2

Πολύ νοσταλγία για τα 80s, βρε παιδί μου!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Paper Girls #2

WriterBrian K. VaughanArtistCliff ChiangPublisherImage Comics

Διάβασα το πρώτο τεύχος του PAPER GIRLS με επιφύλαξη. Νοσταλγικά 80s, χτίσιμο χαρακτήρων και sci-fi μυστήριο με ταξίδι στο χρόνο. Το δεύτερο τεύχος της σειράς, όμως, δε μπορώ να πω ότι με επιβράβευσε, καθώς η όποια εξέλιξη της πλοκής γίνεται μέσα σε ένα μπάχαλο.

Κάποιος κυνηγάει τους μασκοφόρους με τις τριγωνικές κόρες (ματιών), άνθρωποι εξαφανίζονται into thin air, πτεροδάκτυλοι (μαζί με τους καβαλάρηδές τους;), και το χειρότερο, εκνευριστικά ασταμάτητες αναφορές στην προ-προπερασμένη δεκαετία, οι οποίες το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας κάνουν να νοιώσουμε γέροι. Δεν είναι το γράψιμο που θα περίμενε κάποιος από τον Brian K. Vaughan.

Πιο δυνατό είναι το σχέδιο του Cliff Chiang, το οποίο παραμένει σε σταθερά, αξιοπρεπή επίπεδα. Για την ακρίβεια, αποδίδει τις πρωταγωνίστριες με ρεαλιστικότατο girl-next-door ύφος.

Το τεύχος τελειώνει με έναν cliffhanderοειδή πυροβολισμό. Χτυπήθηκε κάποια από τις εμπλεκόμενες; Πληγώθηκε πολύ; Για να το μάθουμε, θα πρέπει να αγοράσουμε το #3. Εγώ, πάντως, δεν νομίζω ότι θα το κάνω…