Top 100 Film & TV Adaptations

70-61: "Keep your friends close, keep your enemies closer"
63

The Amazing Spider-Man

2012WritersJames Vanderbilt, Alvin Sargent, Steve Kloves DirectorMarc Webb CastAndrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Sally Field, Denis Leary, Martin Sheen Columbia Pictures

Σε μια εποχή που τα reboots πέφτουν βροχή, ο αγαπημένος μας Αραχνάκιας δεν μπορούσε να μην αποτελέσει μέρος της μόδας. Μετά από μια ταινία που απογοήτευσε κοινό και κριτικούς (αν και τα πήγε θαυμάσια στο Box Office), η Sony αποφάσισε να δώσει τα ηνία του franchise στον Marc Webb. Τη θέση του Tobey Maguire πήρε o Andrew Garfield και στο ρόλο του κύριου love interest, ήρθε η Emma Stone, ως Gwen Stacy.

Μία από τις αρετές της ταινίας είναι το casting των κύριων ρόλων. Προσωπικά, βρήκα την ερμηνεία του Maguire σχετικά ελλιπή και ειδικά όταν φορούσε την μάσκα, του έλειπε αυτή η σπίθα που κάνει ξεχωριστό τον Spider-Man. Ο Garfield, αντίθετα, έχει αυτή την σπίθα και θυμίζει τον γεμάτο ενέργεια υπερήρωα των comics, που ενώ θα συλλαμβάνει κακοποιούς, θα το κάνει με μια έξυπνη ατάκα (και δυο και τρεις, ενίοτε). Ίσως, βέβαια, η αλλαγή να οφείλεται και στο διαφορετικό characterization του χαρακτήρα. Η Stone, ως Gwen, είναι δυναμική, με ταμπεραμέντο και δεν θέλει να κάθεται να περιμένει τον ήρωα να έρθει να τον σώσει, αλλά να είναι κάτι παραπάνω από damsel in distress.

O άλλος τομέας που το AMAZING SPIDER-MAN πετυχαίνει, είναι οι σκηνές δράσης. Ο Webb προτίμησε λιγότερο CGI και περισσότερα stunts, δίνοντας συνολικά μια πιο αληθοφανή αίσθηση.

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61