Top 100 Film & TV Adaptations

60-51: "Manners maketh man"
53

The Walking Dead

2010-WritersFrank Darabont, Scott M. Gimple DirectorsGreg Nicotero, Ernest R. Dickerson CastAndrew Lincoln, Norman Reedus, Steven Yeun, Lauren Cohan, Michael Cudlitz, Sonequa Martin-Green AMC

Ομολογουμένως, με το comic THE WALKING DEAD δεν έχω ιδιαίτερη επαφή. Η τηλεοπτική σειρά, όμως, είναι πραγματικά καλή. καταφέρνει επιτυχώς και αβίαστα να μεταφέρει την ατμόσφαιρα και την ψυχολογία των πρωταγωνιστών κατά τη διάρκεια ενός zombie apocalypse. Όπως κάθε σοβαρό έργο που αφορά μετά-Αποκαλυπτική κοινωνία, μάς πετάει στα μούτρα ότι ο πολιτισμός (κι η ανθρωπιά;) μας κρατούν όσο έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα.

Από το casting, ο πρωταγωνιστής Andrew Lincoln (Rick Grimes) είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος και, από όσο γνωρίζω, το αγαπημένο σε όλους βλαχαδερό με τη βαλλίστρα, ο Daryl Dixon (Norman Reedus) δεν υπάρχει καν στο comic!

Αγαπημένη τρομακτική στιγμή, κάπου στην τέταρτη σεζόν, όταν ο Rick και ο Carl προσπερνούν με το αυτοκίνητο, αδιάφοροι, έναν πεζοπόρο που τους παρακαλά να τον πάρουν μαζί. Μετά, που έχουν σταματήσει, εκείνος τρέχει να τους προλάβει κι αυτοί βάζουν μπρος και φεύγουν. Στην επιστροφή, που τα ζόμπι τον έχουν φάει, απλά σταματάνε, παίρνουν το σάκο με τις προμήθειές του και συνεχίζουν.
Από ανθρώπινη σκοπιά, αυτό ήταν αληθινός τρόμος.

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51