Απεβίωσε O Luis Bermejo Rojo

Σε ηλικία 84 ετών

Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, ένας από τους πλέον κλασικούς Ισπανούς δημιουργούς. Γεννηθείς το 1931, ο Luis Bermejo Rojo ξεκίνησε την καριέρα του στην Ισπανία, τη δεκαετία του 1940, σχεδιάζοντας για λογαριασμό των BALADIN, CIMOC, COMIX INTERNACIONAL, HUNTER, 1984 και ZONE 84.

Luis Bermejo RojoΤη δεκαετία του ’50, θα ξεκινήσει η μακρόχρονη συνεργασία με τις Βρετανικές εκδόσεις, κάνοντας ιστορίες για τα GIRLS CRYSTAL και TARZAN WEEKLY. Τη δεκαετία του ’60, θα ακολουθήσουν οι ιστορίες στα THRILLER PICTURE, JOHN STEEL, PIKE MASON, WAR και BATTLE PICTURE LIBRARIES (με τα δύο τελευταία να έχουν μεταφραστεί κατά κόρον και στην Ελλάδα, μέσω των εκδόσεων Δραγούνη και Γκρέκα), ενώ θα σχεδιάσει τα MANN OF BATTLE και HEROS THE SPARTAN, για το EAGLE, καθώς και τις περιπέτειες του υπερήρωα Johnny Future.

Τις δύο επόμενες δεκαετίες θα συνεργαστεί με την αμερικανική Warren Publishing και θα μεγαλουργήσει στα CREEPY και VAMPIRELLA. Μετά την πτώχευση της Warren, θα συνεχίσει στα Ιταλικά SKORPIO και LANCIO, ενώ εξακολουθούσε να συμμετέχει σε Ισπανικά περιοδικά. Στην τελευταία αυτή περίοδο, έκανε και μεταφορές βιβλίων των Isaac Asimov και Raymond Chandler.

Πάντοτε ξεχώριζε για το λεπτομερές ρεαλιστικό σχέδιό του και το ξεχωριστό μελάνωμα που εφάρμοζε, δουλεύοντας κυρίως σε ασπρόμαυρο. Οι ιστορίες του μεγάλωσαν γενιές αναγνωστών και θα παραμείνουν κλασικές και απολαυστικές, όσα χρόνια και να περάσουν.