Top 100 Film & TV Adaptations

50-41: L'existence précède l'essence
49

Men In Black 3

2012WriterEtan Cohen DirectorBarry Sonnenfeld CastTommy Lee Jones, Will Smith, Josh Brolin, Jemaine Clement, Michael Stuhlbarg, Emma Thompson Columbia Pictures

Το MEN IN BLACK είναι μια από τις πιο κλασικές περιπτώσεις, όπου η ταινία έχει ξεπεράσει το comic (το οποίο, άλλωστε, είναι σχετικά άγνωστο, ακόμη και σε όσους ασχολούνται πιο σοβαρά, ενώ ελάχιστοι – φαντάζομαι – το έχουν διαβάσει). Η πρώτη ταινία ήταν από τις δημοφιλέστερες κωμωδίες επιστημονικής φαντασίας των 90s και οι πιθανότητες να είναι αρκετά καλό το τρίτο μέρος μιας τριλογίας είναι – σχετικά – μικρές. Και όμως, το MEN IN BLACK 3 τα καταφέρνει θαυμάσια και παρ’ όλο που δεν φτάνει την πρώτη, τουλάχιστον ξεπερνά τη δεύτερη (κατά την προσωπκή μου άποψη).

Αυτή τη φορά, προστίθεται στην ιστορία και το ταξίδι στο χρόνο, βασικό κομμάτι της επιστημονικής φαντασίας και προσωπική μου αδυναμία. Οι συνήθεις ύποπτοι, Agents Jay & Kay (Will Smith και Tommy Lee Jones) επιστρέφουν στην υπηρεσία προστασίας της Γης από εξωγήινες απειλές και πλαισιώνονται από ένα πολύ καλό cast. Ειδικά ο Josh Brolin (καταπληκτική επιλογή) σε πείθει ότι είναι ο νεαρός Tommy Lee Jones. Το δε επίπεδο των ειδικών εφέ, που αποτελεί και σημαντικό κομμάτι τέτοιων ταινιών, είναι πολύ υψηλό. Συνολικά, πρόκειται για μια αξιοπρεπέστατη και διασκεδαστική ταινία, και μια πολύ καλή επιλογή για να περάσετε ένα κυριακάτικο μεσημέρι.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41