Top 100 Film & TV Adaptations

50-41: L'existence précède l'essence
43

Lois & Clark: The New Adventures Of Superman

1993-1997WritersDeborah Joy LeVine, Grant Rosenberg, Brad Buckner, Eugenie Ross-Leming DirectorsPhilip Sgriccia, Randall Zisk, Alan J. Levi, Michael W. Watkins CastDean Cain, Teri Hatcher, Lane Smith, Eddie Jones, K. Callan, Justin Whalin, John Shea, Tracy Scoggins ABC

Το φθινόπωρο του 1993, ξεκίνησε μία από τις πιο δημοφιλείς υπερηρωικές σειρές και κατά πολλούς η καλύτερη με πρωταγωνιστή τον Superman. Λίγο καιρό αργότερα, ήρθε και στη χώρα μας από τη συχνότητα του Star.

Το LOIS & CLARK μας δείχνει τις περιπέτειες του ζευγαριού, ενώ ο Clark είναι ήδη 27 ετών και έχει μετακομίσει στη Metropolis. Εκεί, αντιμετωπίζουν γνωστούς και μη, εξωγήινους και γήινους εχθρούς, παλεύοντας ταυτόχρονα για τη σχέση τους. Αμφότεροι οι πρωταγωνιστές αποτελούν πλέον δύο από τους πιο αναγνωρίσιμους ηθοποιούς τηλεοπτικής σειράς βασισμένης σε comic, το σενάριο είναι αρκετά πιστό σε αυτά που γνωρίζαμε από τα comics, η Teri Hatcher είναι η πιο γλυκιά Lois που μπορούσαμε να ζητήσουμε, ενώ όλα αυτά διανθίζονται με το υπέροχο soundtrack του Jay Gruska.

Η σειρά ολοκληρώθηκε μετά από 4 κύκλους 22 επεισοδίων, το καλοκαίρι του 1997. Λίγα χρόνια αργότερα, θα ακολουθούσε το σαφώς πιο νεανικό SMALLVILLE και ο Superman θα έκανε χρόνια μέχρι να ξαναφορέσει την κάπα.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41