Top 100 Film & TV Adaptations

40-31: "Do I get to say thank you this time?"
34

Thor

2011WritersAshley Miller, Zack Stentz, Don Payne, DirectorKenneth Branagh CastChris Hemsworth, Anthony Hopkins, Tom Hiddleston, Natalie Portman Marvel Studios

Αν και είχα τις αμφιβολίες μου όταν έγινε γνωστό ότι γυριζόταν ταινία με πρωταγωνιστή τον Thor, ομολογώ ότι το αποτέλεσμα ήταν υπέρ του δέοντος ικανοποιητικό και ψυχαγωγικό.

Η ιστορία κινείται πάνω σε κλασικές ιστορίες του Thor από την δεκαετία του ‘60. Ο Odin εξορίζει τον υιό του, Thor, στη Γη για να αποτινάξει την αλαζονεία του. Όμως, ο ετεροθαλής αδερφός του, Loki, έχει άλλα σχέδια στην προσπάθειά του να απομείνει αυτός ως ο μοναδικός διάδοχος του θρόνου.

Ως παλαιότερος αναγνώστης των ιστοριών του Jack Kirby ή του Walt Simonson, ίσως, βέβαια, να προτιμούσα μια πιο “Godlike” version του χαρακτήρα, αλλά δεν είμαστε πια στα 80s και καταλαβαίνω την προσπάθεια των Marvel Studios να απευθυνθούν και σε ένα κοινό διαφορετικό από τους Marvel fans. Ωραία πλοκή, διασκεδαστικά tributes σε δημιουργούς του comic, καλές ερμηνείες (με κορυφαία αυτή του Tom Hiddleston στο ρόλο του Loki), αρκετό χιούμορ και ένας Destroyer δημιουργημένος όπως ακριβώς τον οραματίστηκε ο Jack Kirby τη δεκαετία του ’60 (αυτό, για δεινόσαυρους σαν κι εμένα, πιστέψτε με, είναι τρομερό συν). Μια πάρα πολύ καλή ταινία σε όλα τα επίπεδα.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31