Top 100 Film & TV Adaptations

40-31: "Do I get to say thank you this time?"
33

Ant-Man

2015WritersEdgar Wright, Joe Cornish, Adam McKay, Paul Rudd DirectorPeyton Reed CastPaul Rudd, Evangeline Lilly, Corey Stoll, Bobby Cannavale, Michael Douglas Marvel Studios

Το ANT-MAN είναι μια ταινία η οποία αποτέλεσε μια ευχάριστη καλοκαιρινή έκπληξη. Κι αυτό, γιατί καταφέρνει να αποτελεί μια υπερηρωική περιπέτεια με κωμικά στοιχεία, διατηρώντας όμως μια δικιά της αισθητική και ένα μοτίβο, το οποίο δε θυμίζει σε τίποτα τo ελαφρά κορεσμένο ύφος των υπόλοιπων ταινιών της Marvel.

Ο Scott Lang είναι ένας πρόσφατα αποφυλακισμένος πολίτης, ο οποίος προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την κόρη του και τελικά, παρά τις αρχικές του προσπάθειες να το αποφύγει, επιστρέφει στις παράνομες δραστηριότητες. Όμως, ο Hank Pym τον επιλέγει για να φορέσει την μάσκα του Ant-Man, μια υπερηρωική ταυτότητα που είχε οικειοποιηθεί και ο ίδιος στο παρελθόν, προκειμένου να γίνει ένας ήρωας που θα σώσει την ανθρωπότητα.

Η ταινία δεν έχει μεγάλες κοσμικές απειλές να απειλούν την ανθρωπότητα, όμως οι σεναριογράφοι καταφέρνουν και φτιάχνουν έναν φανταστικό μικρόκοσμο, μέσα στον οποίο απεικονίζονται διασκεδαστικά πλάνα δράσης. Επίσης, το ευχάριστο είναι ότι οι δημιουργοί έχουν απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του Ant-Man και καταφέρνουν να χρησιμοποιήσουν πολύ έξυπνα τη μυθολογία του, για την εξέλιξη της ταινίας. Το ANT-MAN είναι ένα απολαυστικό διαμαντάκι που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε, ακόμα κι αν το μέγεθος δε σας γεμίζει το μάτι.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31