Top 100 Film & TV Adaptations

30-21: "I am Catwoman. Hear Me Roar. Meow."

Λίγο πριν φτάσουμε στο Top 20, έχουμε μια δεκάδα που περιλαμβάνει δύο “Οσκαρικές” ταινίες, μόνο έναν υπερήρωα της Marvel (what happened?), πάρα πολύ Batman, και την Michelle Pfeifer να υποδύεται μια… ξεχωριστή Catwoman.

30

Batman Returns

1992WritersSam Hamm, Daniel Waters DirectorTim Burton CastMichael Keaton, Michelle Pfeiffer, Danny DeVito, Christopher Walken, Michael Gough, Pat Hingle Warner Bros

Είναι 1992, και ο Batman επιστρέφει, για τελευταία φόρα από τα δημιουργικά χέρια του Tim Burton, μαζί με το τρισμέγιστο theme του Danny Elfman, που όρισε τη μουσική υπόκρουση του Caped Crusader μια για πάντα. Το intro, με την τραγική γέννηση του Penguin, αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, μια από τις πιο ωραίες και ατμοσφαιρικές εισαγωγές στην ιστορία του κινηματογράφου, ενώ οι Michael Keaton, Michelle Pfeiffer και Danny DeVito, δίνουν μια ιδιαίτερη πνοή στην ταινία.

Μπορεί το BATMAN RETURNS να έχει κατηγορηθεί πως είναι περισσότερο ταινία με χαρακτήρες (και σκηνικά) του Tim Burton, παρά ταινία Batman, σίγουρα όμως αποτελεί μια από τις καλύτερες κινηματογραφικές μεταφορές του Σκοτεινού Ιππότη. Το χιόνι θα πέφτει χωρίς σταματημό εκείνα τα Χριστούγεννα, ενώ ο Bruce Wayne θα αναζητεί την Selina Kyle στους σκοτεινούς και χιονισμένους δρόμους της Gotham City.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21