Top 100 Film & TV Adaptations

20-11: "Well, what would you prefer, yellow spandex?"

Ένα βήμα πριν την κορυφαία δεκάδα, ζούμε τις πρώτες στιγμές του κινηματογραφικού Marvel Universe, θυμόμαστε ξανά τον μακαρίτη Harvey Pekar και μαθαίνουμε γιατί οι μεταλλαγμένοι απαρνιούνται τις πολύχρωμες στολές τους.

20

X-Men

2000WritersTom DeSanto, Bryan Singer, David Hayter DirectorBryan Singer CastPatrick Stewart, Ian McKellen, Hugh Jackman, Halle Berry, Famke Janssen, James Marsden 20th Century Fox

Το φθινόπωρο του 2000, βγήκε στις σκοτεινές αίθουσες μία ταινία γεμάτη μεταλλαγμένους με σκοτεινές στολές, η οποία έμελλε να θέσει νέα στάνταρ στις superhero ταινίες που έχουν βασιστεί σε comics.

Ο λόγος για την πρώτη μιας ολόκληρης σειράς ταινιών με τους μεταλλαγμένους της Marvel, οι οποίοι στα comics είχαν κάνει την παρθενική τους εμφάνιση το 1963, με τη σύγκρουση καλών και κακών μεταλλαγμένων, λόγω της διαφορετικής προσέγγισης στην αποδοχή του είδους από την ανθρωπότητα. Από τη μεριά των “αγγέλων”, η ομάδα του καθηγητή Xavier με Storm, Jean Grey, Cyclops και Iceman, που θέλουν να βρεθεί ειρηνική λύση και συνύπαρξη ανθρώπων και μεταλλαγμένων, ενώ από τη μεριά των “διαβόλων”, η ομάδα του Magneto με Mystique, Toad, Sabretooth, οι οποίοι θεωρούν τους μεταλλαγμένους την εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους και την ανθρωπότητα στερημένη από λόγο ύπαρξης. Κάπου ενδιάμεσα, βρίσκονται οι Wolverine και Rogue, που καλούνται να διαλέξουν στρατόπεδο, ενώ ο γερουσιαστής Kelly υποβάλλει προς ψήφισμα στη Γερουσία ένα “Mutant Registration Act”, με βάση το οποίο όλοι οι μεταλλαγμένοι θα πρέπει να φανερώσουν δημόσια τις ταυτότητές τους.

Η ταινία ήταν εισπρακτική επιτυχία, κέρδισε 12 βραβεία και είναι η απαρχή της σειράς ταινιών X-Men, οι οποίες του χρόνου θα έχουν φτάσει συνολικά τις εννιά. Με βάση αυτό το franchise, βέβαια, η Fox δε φαίνεται πρόθυμη να ενώσει ποτέ τις δυνάμεις της με το κινηματογραφικό σύμπαν της ίδιας της Marvel, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Time to snikt.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11