Top 100 Film & TV Adaptations

20-11: "Well, what would you prefer, yellow spandex?"
18

Iron Man

2008WritersMark Fergus, Hawk Ostby, Art Marcum, Matt Holloway, Gwyneth Paltrow DirectorJon Favreau CastRobert Downey Jr., Terrence Howard, Jeff Bridges, Shaun Toub Marvel Studios

Το γεγονός ότι το Marvel Cinematic Universe έχει εξελιχθεί σε αυτό το εμπορικό μεγαθήριο που είναι σήμερα οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην επιτυχία του IRON MAN. Αυτή ήταν – άλλωστε – η πρώτη, εν έτει 2008, αλλά και μια από τις καλύτερες αυτής της σειράς ταινιών. Η ταινία διαθέτει ένα από τα πλέον επιτυχημένα casting σε μεταφορές comics στη μεγάλη οθόνη, αυτό του Robert Downey Jr. στο ρόλο του εκνευριστικού, αυτοκαταστροφικού, αλλά και ιδιοφυούς Tony Stark/Iron Man, και μία πλειάδα άλλων πρωταγωνιστών.

Με τον Jon Favreau να διευθύνει από την καρέκλα του σκηνοθέτη και με ένα πιο ανάλαφρο κλίμα σε σχέση με τις περισσότερες υπερηρωικές ταινίες, αποτέλεσε μια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία και κέρδισε τις εντυπώσεις. Ακολούθησαν δύο μέτρια (αλλά υπερ-επιτυχημένα εμπορικά) sequels και ένα ολόκληρο κινηματογραφικό σύμπαν. Όχι και άσχημα για έναν ήρωα που, μέχρι τότε, ποτέ δεν αποτέλεσε πρώτο όνομα στη Marvel.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11