Top 100 Film & TV Adaptations

20-11: "Well, what would you prefer, yellow spandex?"
16

Superman II

1980WritersMario Puzo, David Newman, Leslie Newman DirectorsRichard Lester, Richard Donner CastChristopher Reeve, Gene Hackman, Margot Kidder, Susannah York, Terence Stamp Warner Bros

Αφού ξεκαθαρίσουμε ότι πρόκειται, κατά τη γνώμη μου, για την καλύτερη ταινία SUPERMAN που γυρίστηκε ποτέ, μπορούμε να προχωρήσουμε εν τάχει, μιας και ο χώρος είναι περιορισμένος. Αριστουργηματική ταινία, με ηθοποιάρες (Gene Hackman, Terence Stamp), τον απόλυτο Superman (Christopher Reeve), καταπληκτικό σενάριο του Mario Puzzo (ναι, αυτός του THE GODFATHER) και αναγκαστικά με δύο διαφορετικούς σκηνοθέτες, καθώς ο Richard Donner ήρθε σε ρήξη με την παραγωγή και εγκατέλειψε τα γυρίσματα, με συνέπεια να ολοκληρώσει τη δουλειά ο Richard Lester.

Έχοντας ξεμπερδέψει με δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα, όπως το origin, το characterization και άλλα, η ταινία κινείται σε καταιγιστικούς ρυθμούς με κύριο θέμα την μάχη του Superman με τρεις super villains από τον Krypton. Βέβαια, για να δοθεί και μια τραγικότητα στην υπόθεση, οι τρεις τους καταφθάνουν στη Γη ακριβώς τη στιγμή που ο Supes απαρνείται τις δυνάμεις του, για να ζήσει μαζί με τη Lois. Εν κατακλείδι, ταινιάρα από τις λίγες. Να συμπληρώσω πως προτείνω ανεπιφύλακτα και το SUPERMAN II: THE RICHARD DONNER CUT. Απείρως πιο καταπληκτικός ο τρόπος που η Lois ανακαλύπτει πως ο Clark είναι ο Superman σε αυτή τη version. Απορώ πραγματικά πώς αυτή ειδικά η σκηνή δεν μπήκε στην κανονική ταινία!

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11