Top 100 Film & TV Adaptations

20-11: "Well, what would you prefer, yellow spandex?"
15

Watchmen

2009WritersAlex Tse, David Hayter DirectorZack Snyder CastMalin Akerman, Billy Crudup, Matthew Goode, Jackie Earle Haley, Patrick Wilson, Jeffrey Dean Morgan Warner Bros

Ακόμα κι αν στο τέλος αλλάζει κομμάτι της πλοκής του καλύτερου (κατά την ταπεινή μου γνώμη) comic ever, η ταινία WATCHMEN δεν παύει να είναι εκπληκτική. Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν η οπτική πιστότητά της στο αυθεντικό έργο. Νόμιζα ότι ο σκηνοθέτης είχε την ευκολότερη δουλειά του κόσμου· απλά πήρε το comic και είπε σε ηθοποιούς και εικονολήπτες: “Το βλέπετε αυτό το panel; Έτσι το θέλω!”.

Εκτός από πολύ ταιριαστό casting, εύφημος μνεία αξίζει στη σκηνή των εναρκτήριων τίτλων, όπου στο χρόνο που κρατάει ένα τραγούδι περιγράφεται βουβά όλη η διαδρομή και εξέλιξη των Minutemen. Μιλώντας για τραγούδια, το soundtrack της ταινίας είναι επίσης άπαιχτο.

Το διαφορετικό τέλος δε με πείραξε τόσο, αφού από τη μία το αυθεντικό νόημα της ιστορίας έμεινε αναλλοίωτο, ενώ από την άλλη υποθέτω ότι εξυπηρετήθηκαν λόγοι κινηματογραφικής οικονομίας. Περισσότερο δυσανασχέτησα με την αλλαγή της “αληθινής γέννησης” του Rorschach.

Συνολικά, από εμένα πήρε το αριστείο, αφού, ακόμα και με τις ανακολουθίες της, ο ενθουσιασμός μου δε μειώθηκε καθόλου και θεωρώ τη μεταφορά υποδειγματική!

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11