Robin War #1

Αφήνει μεγάλες προσδοκίες
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Robin War #1

WriterTom KingArtistsKhary Randolph, Alain Mauricet, Jorge Corona, Andres Guinaldo, Walden Wong, Rob HaynesPublisherDC Comics

O Damian Wayne επιστρέφει στην Gotham City και δεν είναι καθόλου χαρούμενος. Παντού στην πόλη, υπάρχουν παιδιά που αποκαλούνται “Robin”, ο Bruce Wayne δεν είναι πια ο Batman, ενώ το GCPD ηγείται από έναν νέο Batman, που κυνηγά οποιονδήποτε φέρει πάνω του το σήμα “R”. Πολύ μεγάλο το μπλέξιμο ως τώρα, και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Red Hood, o Red Robin και ο Grayson επιστρέφουν στην Gotham City.

Φαίνεται πως η DC μας προτρέπει να πιστέψουμε πως η ύπαρξη του WE ARE ROBIN αποδίδει καρπούς και το γεγονός αυτό εμφανίζεται στο ROBIN WAR #1. Ο King έχει δεξιότητα στο γράψιμο, καθώς δημιουργεί μια ιστορία που κλιμακώνεται βαθμιαία και μας κάνει να αναμένουμε την μεγάλη έκρηξη. Η αρχή αυτής της κλιμάκωσης σηματοδοτείται τη στιγμή που ένας Robin εμπλέκεται σε μια ληστεία, η οποία εξελίσσεται σε ένα κατάστημα. Το συγκεκριμένο γεγονός καταλήγει πολύ άσχημα, ενώ ξεκινά μια σύγκρουση μεταξύ των Robin και των αστυνομικών της πόλης. Ακολούθως, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη, τη στιγμή που οι Robin, οι οποίοι έχουν επιλεχθεί από τον ίδιον τον Batman, κάνουν του κεφαλιού τους.

Στον αισθητικό τομέα, τώρα, τα σκίτσα έχουν αναλάβει τέσσερις διαφορετικοί pencillers, οι οποίοι ακολουθούν την αισθητικό δρόμο του Rob Haynes. Από αυτούς, ο Alain Mauricet είναι, πιθανώς, εκείνος που έχει πετύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα, αφού τα σκίτσα του είναι πιο smooth σε σύγκριση με εκείνα των υπολοίπων. Τα χρώματα και η γενική αισθητική του comic είναι εντυπωσιακά, ενώ δεν χρειάζεται παραπάνω από μια γρήγορη ματιά, για να καταλάβουμε πως έχουμε να κάνουμε με ένα comic που ανήκει στο DC universe.

Εν τέλει, το ROBIN WAR #1 κάνει μια πολύ δυνατή εισαγωγή στη σειρά και προετοιμάζει το έδαφος για μεγάλες συγκρούσεις στους δρόμους και στα περίχωρα της Gotham City. Ελπίζουμε οι προσδοκίες μας να αποδειχθούν αληθινές.