Τα Κωλοκύθια

Ένα απολαυστικό σουρεαλιστικό comic strip
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Τα Κωλοκύθια

Writer/ArtistΓιάννης ΑντωνόπουλοςPublisherΑυτοέκδοση

Μία ακόμα αυτοέκδοση άξια αναφοράς, που έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο Athens Con! Πρόκειται για την πρώτη αυτοέκδοση μέλους της webcomicsικής ομάδας Comic Book Bubble, (ο πυρήνας του πάλαι ποτέ Crew Of Awesome, που είχε βγάλει δύο χορταστικές ανθολογίες το 2011 και 2012, μαζί με νεώτερα ταλέντα). Η εν λόγω αυτοέκδοση είναι η δεύτερη προσωπική του John Antono a.k.a. Γιάννη Αντωνόπουλου, μετά το ιδιόμορφο ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΓΩ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΟ.

Τα ΚΩΛΟΚΥΘΙΑ, λοιπόν, είναι ένα από τα πιο απολαυστικά, προσωπικά, στριπάκια του CBB, που μας παρουσιάζει τις καθημερινές τραγελαφικές περιπέτειες μιας οικογένειας κολοκυθιών, με άπειρη δόση σουρεαλισμού. Η τετραμελής οικογένεια απαρτίζεται από τον πατέρα, υποστράτηγο Πάμπκη, τη νοικοκυρά γυναίκα του, Μάρθα, και τους δυο γιους τους, τον Τζο και τον νεώτερο Γκόρντον. Ο πατέρας είναι ακροδεξιός συντηρητικός, η μητέρα κλασική Ελληνίδα μάνα που ασχολείται αποκλειστικά με τα οικιακά, ο Τζο αντισυμβατικό πειραχτήρι και ο Γκόρντον απλά αθώος και νέος σε όλα αυτά. Κάτι σαν Potato Heads σε Ελληνικά δεδομένα και πιο ανατρεπτικό.

Ως απολαυστικό bonus, στο τέλος του άλμπουμ περιέχονται fan arts από τους Γιάννη Βούλγαρη, Μάνο Κοτσιφάκη, Κωνσταντίνο Μοσχονά και Νικόλα Στεφαδούρο, επίσης μέλη του CBB. Το μόνο αρνητικό της έκδοσης είναι πως τα στριπάκια χάνουν απίστευτα λόγω μετατροπής σε ασπρόμαυρο (τα αυθεντικά ήταν έγχρωμα), ή τουλάχιστον τα 28 από αυτά, καθώς εμπεριέχονται και κάποια που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την έντυπη έκδοση.

Παρά την ένστασή μου για την ασπρόμαυρη εκτύπωση, πάντως, το προτείνω ανεπιφύλακτα ως την καλύτερη, μέχρι σήμερα, δουλειά του Αντωνόπουλου, που εξακολουθεί να εξελίσσει την όμορφη και καθαρή καρτουνίστικη γραμμή του.