Mysterion #1

Ενδιαφέρον παρά τις μικρές αδυναμίες του
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Mysterion #1

WriterΔημήτρης ΣαββαΐδηςArtistΔέσποινα ΒάττηPublisherAddArt

Στη Θεσσαλονίκη του σήμερα, εμφανίζεται ένας μυστηριώδης άνδρας με περίεργες και υπερφυσικές ικανότητες. Περιπλανιέται στην πόλη, βοηθά ανθρώπους και αφήνει γύρω του ένα μυστήριο να αιωρείται. Αυτά γίνονται πάνω-κάτω σε ολόκληρο το πρώτο τεύχος του MYSTERION (το οποίο μας υπόσχεται και συνέχεια σε επόμενα τεύχη), καθώς, στην πραγματικότητα, δεν έχουμε κάποια σημαντική δράση ή εξέλιξη, αλλά το στήσιμο του χαρακτήρα και της ατμόσφαιρας του comic.

Αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι τα χρώματα και η απεικόνιση των τοπόσημων της πόλης. Τα χρώματα είναι τόσο όμορφα, που με κάνουν να παραβλέπω τις όποιες αδυναμίες του σχεδίου, και η στάση των σωμάτων τόσο εκφραστική, που ξεπερνώ τις “άβολες” εκφράσεις των προσώπων. Αντίστοιχα, στο σενάριο, η ατμόσφαιρα που χτίζεται είναι ενδιαφέρουσα και έτσι προσπερνώ κάποιες μικρές αδυναμίες.

Γενικά, φαίνεται πως πρόκειται για ένα ενδιαφέρον concept, που νομίζω θα έδενε πολύ καλύτερα, αν ήξερα περισσότερο την πόλη που εκτυλίσσεται η ιστορία.