Τον Ιούλιο To Animated The Killing Joke

Με νέες σκηνές η μεταφορά του graphic novel

Το κλασικό graphic novel THE KILLING JOKE των Alan Moore και Brian Bolland συγκαταλέγεται σίγουρα μέσα στις πέντε διασημότερες (και ίσως σπουδαιότερες) ιστορίες όλων των εποχών με τον Batman. Το gritty, ανυπόφορο όραμα του Moore αποτελεί το απόσταγμα της αισθητικής και του διεισδυτικού του ταλέντου, ενώ θεωρείται από πολλούς η κορυφαία ιστορία για τον χαρωπό εγκληματία της Gotham, τον Joker.

Το χρονικό ενός από τους μεγαλύτερους θριάμβους του Joker θα μεταφερθεί, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγους μήνες, σε animated ταινία από την DC. Παρ’ όλα αυτά, μάλλον το THE KILLING JOKE δε θα χαρακτηρίζεται από την εξουθενωτικά πιστή, frame-to-frame μεταφορά που γνώρισαν άλλα κλασικά graphic novels, όπως τα YEAR ONE και DARK KNIGHT RETURNS του Miller. Σύμφωνα με τα μεγάλα κεφάλια της DC, το comic των Moore και Bolland είναι υπερβολικά μικρό για να ”γεμίσει” μια μεγάλου μήκους ταινία. Και αυτό ισχύει.

“Αντιθέτως με προηγούμενες μεταφορές, αυτή τη φορά το original υλικό απλά δεν είναι αρκετό… Γι’ αυτό και χρειάστηκε να προσθέσουμε αρκετή ιστορία, το οποίο ήταν πολύ δύσκολο και επικίνδυνο. Καταφέραμε όμως, νομίζω, να το κάνουμε με ωραίο τρόπο”, ξεκαθάρισε ο executive producer Bruce Timm.

Οπότε, το “φονικό αστείο” του Joker, ενισχυμένο και κινούμενο, θα μας έρθει τον ερχόμενο Ιούλιο, όταν θα ντεμπουτάρει στο San Diego Comic-Con. Όσο για τις φωνές πίσω από το animation, το εκρηκτικό δίδυμο των Mark Hammil και Kevin Conroy (που δανείζουν τις φωνές τους σποραδικά στους δύο θανάσιμους εχθρούς τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια) θα επιστρέψει κατά πάσα πιθανότητα και για αυτό το γεγονός.