Weirdworld #1

Where the lost can be found

Ένας από τους τίτλους που προέκυψαν από το event SECRET WARS της Marvel είναι και το WEIRDWORLD που, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος, αφορά σε έναν κόσμο ολίγον τι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Εκεί προσγειώνεται η Becca, όταν ο μάγος Ogeode καταφέρνει να τραβήξει από τη Γη το αεροπλάνο που επέβαινε, με τη βοήθεια ενός αντικειμένου μυθικών διαστάσεων που αποκαλεί Wuxian Seed. Από εκεί και πέρα, η έφηβη ηρωίδα καλείται να επιβιώσει σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον που κατοικείται (όχι αποκλειστικά, αλλά δυστυχώς και με) ιπτάμενα σαρκοβόρα ψάρια, φαντάσματα με απειλητικά μυτερά δόντια και μάγους με επίσης τεράστιες δοντάρες. Εκείνη, πάντως, είναι πολύ ετοιμοπόλεμη και αποφασίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Goleta the Wizardslayer (ναι, είναι το ίδιο απειλητική με το όνομά της), που φαίνεται κοπελιά ικανή να ανταπεξέλθει σε οτιδήποτε προκύψει και είναι προσαρμοσμένη στο τοπικό περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση, βασίλισσα του συγκεκριμένου κόσμου είναι η Morgan Le Fay, οπότε μπορεί κανείς να υποθέσει ότι όλα θα πάνε στραβά για τις ηρωίδες μας στα επόμενα τεύχη – από την άλλη ίσως και όχι!

Ο writer Sam Humphries καταφέρνει. μέσα σε λίγες σελίδες με γρήγορο pacing. να μας εισάγει σε έναν ιδιαίτερα περίεργο κόσμο, υποβοηθούμενος από το εξαιρετικό και με τόνους σουρεαλισμού σχέδιο του Mike Del Mundo, ενώ μου άρεσε ιδιαίτερα και το coloring που αναδεικνύει την παραμυθένια διάσταση της ιστορίας, φωτίζοντας τα μαγικά στοιχεία με ιδιαίτερες αποχρώσεις (δεν θέλω να γράψω φούξια, αλλά προς εκεί τείνω). Πάντα, όταν διαβάζω το πρώτο τεύχος μίας σειράς, μένω συνήθως λίγο απογοητευμένη, επειδή 22 σελίδες δεν είναι αρκετές, όταν μία ιστορία σου κεντρίσει το ενδιαφέρον (μία εξαίρεση που μπορώ να θυμηθώ ήταν το YOUNG TERRORISTS #1 της Black Mask Studios, που αριθμούσε 80 σελίδες!). Για το συγκεκριμένο πρώτο τεύχος, πάντως, έχω να επισημάνω ότι ξεκινά δυναμικά και, μέσα από το σύντομο characterization της πρωταγωνίστριας και της παρουσίασης του ιδιαίτερου κόσμου όπου διαδραματίζεται η ιστορία, μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο για την ευαισθησία του σεναρίου όσο για τις περιπέτειες που θα ακολουθήσουν!

Goleta

Τώρα, όσον αφορά στη σύνδεση με το υπόλοιπο σύμπαν της Marvel, δεν είμαι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να εικάσω τις εξελίξεις. Πάντως, η σειρά υπόσχεται βαρβάρους, μάγους, ξωτικά και… γρήγορα αυτοκίνητα! Αξίζει να αναφερθεί ότι η σειρά WEIRDWORLD δημιουργήθηκε το 1977 από τους Doug Moench και Mike Ploog και αφορούσε σε περιπέτειες σε μία μαγική διάσταση, επανεκκίνησε τον Ιούνιο του 2015 με πρωταγωνιστή τον βάρβαρο βασιλιά Arkon, ο οποίος κάνει και ένα πέρασμα από αυτό το τεύχος, το οποίο έχει επίσης αριθμό #1 (η επαναρίθμηση είναι ένα μυστήριο του σύμπαντος της Marvel που σηκώνει πολύ συζήτηση, αλλά ποιος προλαβαίνει τώρα;).

Οπωσδήποτε, θα συνεχίσω να διαβάζω το συγκεκριμένο comic, τόσο για το υπέροχο artwork όσο και λόγω των κεντρικών γυναικείων χαρακτήρων που είναι bad-ass και οι δύο, αλλά με διαφορετικό τρόπο, και γιατί τα όσα διαδραματίζονται στο πρώτο τεύχος δείχνουν ότι θα ακολουθήσει ένα road trip διαφορετικό από όλα τα άλλα. Τέλος, τα τέρατα που απειλούν την Becca με το που φτάνει στον Weirdworld μου έφεραν στο μυαλό μία ταινία που είχα καιρό να σκεφτώ, το WHERE THE WILD THINGS ARE του Spike Jonze.