Οι Πρώτες Πληροφορίες Για Το Civil War II

Τα δημιουργικά κεφάλια της Marvel αποφασίζουν τις μοίρες των υπερηρώων τους

Το CIVIL WAR II, η συνέχεια στο κλασικό πλέον event του 2007, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χαρτιά της Marvel για τη χρονιά που μόλις μπήκε. Καθώς το αρχικό event μεταφέρεται φέτος στη μεγάλη οθόνη, ο Brian Michael Bendis καλείται να γράψει την πολυαναμενόμενη συνέχεια και, όπως αναφέρει η DAILY NEWS, δε θα το κάνει μόνος του.

Δύο φορές το χρόνο, τα δημιουργικά κεφάλια του εκδοτικού κολοσσού συναντιούνται σε ένα conference room της Νέας Υόρκης, με σκοπό να χαράξουν το μέλλον των ηρώων που κατοικούν στο Marvel Universe. Είναι τρομερά ενδιαφέρον (και μυστηριωδώς υπαρξιακό) να φαντάζεσαι αυτή τη χαρωπή επιτροπή θεών να καθορίζει με φωνές το μέλλον ενός φανταστικού σύμπαντος. Πράγματι, οι μεγάλες αποφάσεις και η γενική κατεύθυνση που το Marvel Universe πρόκειται να πάρει δεν αποφασίζονται, φυσικά, από ένα άτομο τη φορά, αλλά αντιθέτως μετά από πολύωρες συζητήσεις σαν κι αυτή, ανάμεσα στα πιο καλοπληρωμένα και ταλαντούχα μυαλά της εταιρίας.

Είναι φυσικό, λοιπόν, αυτή τη φορά κύριο θέμα της συζήτησης να ήταν το CIVIL WAR II, το οποίο θα έρθει σε περίπου έξι μήνες, τον ερχόμενο Ιούνιο. Ενώ το αρχικό CIVIL WAR ήταν ένα σχόλιο πάνω στον αμφιλεγόμενο ρόλο της μαζικής καταγραφής και του κρατικού ελέγχου στις σύγχρονες κοινωνίες, το sequel θα συγκεντρωθεί σε ένα θέμα που μοιάζει παρμένο κατευθείαν από το MINORITY REPORT.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, η εμφάνιση ενός πανίσχυρου τηλεπαθητικού, ο οποίος έχει τη δύναμη να βλέπει με απόλυτη σιγουριά το μέλλον, θα διχάσει τους υπερήρωές μας για άλλη μια φορά. Από τη μία, η Captain Marvel θα προωθήσει τη χρήση του νέου υπερήρωα για την πρόληψη καταστροφών και, από την άλλη, ο Iron Man θα υποστηρίξει πως ποτέ δεν πρέπει να έρχεται η τιμωρία πριν από το έγκλημα. Και, όταν θα προβλεφθεί πως ένας από τους καλούς πρόκειται να κάνει κάτι πολύ, πολύ κακό, θα ξεσπάσει μια ανελέητη σύγκρουση και για άλλη μια φορά όλοι θα κληθούν να πάρουν θέση.

Αν και οι υπερήρωες της Marvel βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι για ένα σωρό λόγους, η ιδιαιτερότητα των CIVIL WAR storylines είναι πως η σύγκρουση προωθείται από κάτι πολύ πιο σπουδαίο από τα προσωπικά τους προβλήματα. Σε ρόλο αλληγοριών πάνω σε σημαντικά ηθικά διλήμματα του 21ου αιώνα, τόσο το comic του 2007 όσο και το επερχόμενο του 2016 καλούν τον αναγνώστη να σκεφτεί, μαζί με τους ήρωες, ποια θέση πρέπει να πάρει, όχι μόνο στη φανταστική σύγκρουση, αλλά και στην αντίστοιχη επώδυνα πραγματική ερώτηση. Το CIVIL WAR II, με νύξεις στις δυνατότητες πρόληψης που δημιουργεί ένας κόσμος γεμάτος υπερσύγχρονα συστήματα παρακολούθησης και βάσεις δεδομένων, θα θέσει ένα από τα πιο καίρια ερωτήματα των τελευταιων ετών. Και ταυτόχρονα, hopefully, θα μας καταδιασκεδάσει με εκρήξεις, μάχες, μπουνίδια και αστραφτερές στολές.

Όπως μας απέδειξε το CIVIL WAR, με το ανατριχιαστικά δυστοπικό τέλος του, δύσκολα μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί στο πολυαναμενόμενο event. Παρ’ όλα αυτά [και ακολουθούν πιθανά spoilers], σε παραλληλισμό με τον προκάτοχό του, το CIVIL WAR II θα σημαδευτεί από το θάνατο ενός αγαπημένου χαρακτήρα. Φυσικά, το ποιος είναι αυτός είναι top secret. Όμως, σύμφωνα με όσους έλαβαν μέρος στο θρυλικό meeting, η απόφαση πάρθηκε μετά από πολύωρο brainstorming, οπότε και απορρίφθηκαν δεκάδες ιδέες. Η τελική, απ’ ότι φαίνεται, θεωρήθηκε τόσο καλή, που όταν προτάθηκε, δέχτηκε χειροκροτήματα.

”Περνάμε πάντα τόσο καλά”, είπε ο Joe Quesada μετά το τέλος της εξουθενωτικής συνάντησης. ”Είμαστε σαν μικρά παιδιά, σε ένα δωμάτιο με υπέροχα παιχνίδια”.