Superman: American Alien #2

Με πρωταγωνιστή τον Clark και όχι τον Kal-El
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Superman: American Alien #2

WriterMax LandisArtistTommy Lee EdwardsPublisherDC Comics

Κάπου στην πορεία της ζωής του Clark Kent, υπήρξε εκείνη η καθοριστική στιγμή που αποφάσισε πως πρέπει να εναντιωθεί στην αδικία. Αυτή είναι η ιστορία που μας αφηγείται το δεύτερο τεύχος του AMERICAN ALIEN και το αποτέλεσμα είναι οπωσδήποτε ενδιαφέρον.

Μια βασική λεπτομέρεια που μου τράβηξε την προσοχή είναι πως ο πρωταγωνιστής μας δεν έχει μάθει να αξιοποιεί σωστά την δύναμη που αντλεί από τον ήλιο, με αποτέλεσμα να είναι ακόμη επιρρεπής σε μικροτραυματισμούς. Αυτή η προσθήκη μπορεί να μοιάζει αιρετική στους λάτρεις του canon, αλλά ταιριάζει τέλεια στην προσέγγιση που επιχειρεί ο Max Landis για τον χαρακτήρα.

Είναι ο Clark από το Kansas και όχι ο Kal-El από τον Krypton αυτός που αποφασίζει να κάνει το σωστό, μετατρέποντας έτσι τον Superman, όχι σε μια εξιδανικευμένη άτρωτη υπερδύναμη, αλλά σε έναν “καλό Σαμαρείτη” που απλώς τυχαίνει να μπορεί να πετάξει, δημιουργώντας έναν ήρωα που μοιάζει με πολικό αντίθετο της θεϊκής φιγούρας του ALL-STAR SUPERMAN, του Grant Morrison.

Γενικά, ο Superman είναι ένας χαρακτήρας που προσφέρεται για προσέγγιση από άπειρες διαφορετικές οπτικές γωνίες. Και η οπτική που επιλέγει το AMERICAN ALIEN είναι φρέσκια, σίγουρα καλοδεχούμενη και ίσως και απαραίτητη.