Erased S01E01

Flashing Before My Eyes
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Erased

Season/EpisodeS01E01 WriterTaku Kishimoto DirectorItou Tomohiko CastTao Tsuchiya, Aoi Yūki NetworkCrunchyroll

Ο Satoru Fujinama είναι ένας 29χρονος manga artist που δεν έχει καταφέρει να πετύχει ως καλλιτέχνης και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα ως διανομέας πίτσας. Είναι πολύ πιθανό να έχει κατάθλιψη, καθώς έχει βιώσει την απογοήτευση και αρκετές δυσκολίες στη ζωή του. Μια ημέρα, όμως, ανακαλύπτει ότι διαθέτει μια εκπληκτική ικανότητα: να ταξιδεύει στο χρόνο.

Εκ πρώτης όψεως, το ERASED δε δείχνει κάτι ιδιαίτερα ξεχωριστό, μιας και η χωροχρονική διάσταση έχει πολλές φορές διαπεραστεί και φαίνεται να είναι αγαπημένο θέμα σε μια πληθώρα έργων τέχνης, μυθιστορημάτων, ταινιών, comics, anime. Αυτό που αποτελεί κεντρικό σημείο στο συγκεκριμένο anime όμως, είναι η δυνατότητα να ταξιδέψει κάποιος στο παρελθόν για να σώσει κάποιον που ξέρει ότι πρόκειται να πεθάνει και με σκοπό να ξαναγράψει τη ζωή του. Η αλλαγή και η αίσθηση ότι κρατάμε τη μοίρα στα δικά μας χέρια, παρά το αδιέξοδο που πολλές φορές δημιουργεί μια τέτοια μεταφορά.

Επιπλέον, η ιστορία με πρωταγωνιστή αυτόν τον περιθωριακό, ασήμαντο φαινομενικά νεαρό, εξελίσσεται σε θρίλερ μυστηρίου, ξεπερνώντας τα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, που είναι εμφανή. Αποτελεί μια παραγωγή της A-1 Pictures, ένα από τα anime που αξίζει να δει κανείς αυτό τον χειμώνα και το οποίο θέτει στον θεατή ηθικά και φιλοσοφικά ερωτήματα, πέρα από την ψυχαγωγία που του προσφέρει.